13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Четирицилиндров мотор в следващото C63 AMG!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

През 2018 година, тогавашният шеф на AMG заяви, че следващата C-Klasse ще бъде хибридна и разочарова голяма част от фенската маса на германската марка. Ето че 3 години по-късно, това наистина се случва, а новото C63 на Mercedes-Benz губи 4 от цилиндрите си в полза на електрическа сила. Всичко това заради екологичните изисквания, които от години притискат автомобилните производители и няма как да подминат и най-големите.

Всички версии на бъдещата C-Klasse ще се предлат с четирицилиндрови мотори и автоматична деветстепенна скоростна кутия, която ще бъде налична дори и при базовите модели. Въпреки, че новото C63 AMG ще изгуби половината си цилиндри, то ще запази задното предаване, което може би е някакво успокоение за феновете на модела.

Максималната мощност и ускорението със сигурност ще бъдат по-добри от версията с осем цилиндъра, но сме сигурни че голяма част от хората ще предпочитат по-старите модели, било то само заради характерния звук на осмака.

До премиерата на новата C-Klasse на 23 февруари остават броени дни, но едва ли тогава ще видим и по-наточените AMG модели, които обикновено са отделени в собствено събитие. С нетърпение очакваме седмиците които остават докато видим обновеният C63 AMG и дали от марката има с какво още да ни изненадат или всичко вече е разкрито.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ