11.7 C
София
петък, март 29, 2024

Шеф на проверявана фирма на границата пред Фрог: Надлежно отчитаме дължимото към НАП и държавата

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Това обясни пред Фрог нюз Борислав Карев-управител на една от проверяваните днес от Спецов фирми на границата.

На брифинг  директорът на НАП Румен Спецов обясни  пред журналисти, че има касови апарати, които издават касови бележки, но апаратите не са свързани със системата на НАП. Според него трябва да се разследва каква е причината за това несъответствие.

Шефът на фирмата бе категоричен, че всички касови апарати са истински, а не фалшиви, както някой се опитва да внушава, опитвайки се да навреди на дружеството. Уточни, че много предприемачи имат идентичен проблем именно заради коронакризата. Ето какво още уточни Карев пред екипа ни: „ Фирмата, която доставя апарати не успа да го направи навреме заради кризата с пандемията.

Именно затова една част от апаратите не са подменени. Въпреки това всеки касов апарат-стар или нов, надлежно се отчита пред НАП. Това може да бъде проверено в рамките на няколко часа. Проверката на фирмата показа, че няма други нарушения, освен забавянето. Въпреки, че това не е по наша вина, ние ще поемем отговорността, както си е по закон. Най-важното за нас е, че се доказа, че сме отчитали дължимите средства към държавата.  Винаги искаме да правим бизнес по правилата и според законовите разпоредби“.  

ФрогНюз

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ