13.8 C
София
петък, март 29, 2024

Юлиана Методиева: Радев пак прояви опасното си интригантство

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На първи май в Първомай президентът Радев прояви за пореден път интригантския си характер като изрази надежда, че „българските социалисти ще оползотворят тази възможност заедно с другите партии искащи промяна“, написа в профила си във Фейсбук Юлиана Методиева. Ето и останалата част от изложението й:

„Държавният ни глава провижда сериозната възможност форумът на БСП да гласува предложения мандат и да тръгне да съставя правителство. Интригата е в адресирането на партиите „искащи промяна“и трябвало да подкрепят хората на Нинова. Ако приемем сериозно думите на бившия летец, то това ще означава ИТН, ИМВ и ДБО да си плюят в лицето.

Всички те са родени на площада, а площадът помни 30 години протести, митинги, флашмоби и други форми на колективно и историческо презрение към БСП. Пре-дългият път на сбогуване с комунизма показва как Румен Радев си е пърхал безгрижно в небето, докато българското общество е разчупвало веригите на един от най-нечовечните режими в Европа. Ако не вярвате, питайте турските ни съграждани.

Парламентарният хаос, правните абсурди на променения Изборен кодекс, безвкусното салто мортале на Слави Трифонов, заедно с нахалните изпълнения на Мая Манолова, дадоха хляб за свежи вицове и убийствен интернет фолклор. Сега ще се заредят нови анекдоти заради случилото се на 29 април през нощта. Тогава онзи дето сега е в Първомай, извърши деяние, за което все някога историята ще му потърси сметка.

Бързешката, с помощта на председателката на НС Ива Митева, Румен Радев промъкна тайно и окончателно за публикуване в Държавен вестник 80-те страници на току що гласувания Изборен кодекс!

Защо толкова се е разбързал? И защо не се е запитал как се чувстват например хората с увреждания, които никога вече няма да могат да дадат вота си заради нововъведеното и откровено маниашко машинно гласуване за сметка на хартиеното! Та те преживяват машините като проклятие от небесата и сигурен знак, че държавният глава не се интересува дали ще бъдат включени в изборния процес! Видимо тази тяхна изключеност е пренебрежимо обстоятелство за него, макар че сред съветниците му имаше човек в инвалидна количка…

Проверка по рама

Румен Радев е опасна фигура. У него дреме хунтаджийски потенциал и военщина от съветски тип. Свитият му юмрук през лятото си остава завинаги израз на неспособността му за интелигентен диалог и вербална комуникация. Онези, които си играят с него подценяват сенчестите страни на личността му. Вярно, той е случайник в историята на българския трънлив път към демокрация.

Като случайник обаче той направи куп погроми и преврати, като скандалното промушване на скандалния Изборен кодекс в Държавен вестник , както и опитът за връщането на БСП във властта. Днешният президент отвори широко вратата за нахлуване на мътната вода от лумпени, хора с интереси ненадхвърлящи чалгата, телесните радости и мързела, заедно с нескриваните апетити към Путинското начало в източноевропейските политически реалности“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ