12.8 C
София
събота, април 27, 2024

Барселона иска да задържи Педри за дълго време

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Новият съвет на директорите на Барселона продължава да анализира информацията относно договорите на футболистите от първия отбор и дава приоритет на подновяването на контрактите на някои играчи. Без никакво съмнение основният фокус е съсредоточен върху Лионел Меси, но в същото време каталунците усилено работят по преподписването на споразумението на Усман Дембеле. В клуба също така работят по новите договори на Илаиш Мориба и Оскар Мингеса.

Към Педри имаше големи очаквания, но той ги надмина и в момента договорът му е абсолютно неактуален. Той подписа за две години плюс още две години, но влиянието му върху отбора е много сериозно. Халфът е твърд титуляр в плановете на Роналд Куман. Очевидно е, че Барселона ще се възползва от възможността да продължи автоматично споразумението с него до лятото на 2024 година, но идеята е да бъде подписан нов контракт, който ще бъде дългосрочен и ще компенсира футболиста от следващата година.

Отношенията между Барселона и обкръжението на футболиста са отлични поради ангажимента, който двете страни поеха. Клубът подписа с него с пълната убеденост. Педри се превърна във важен играч за отбора и това му отвори възможност дори да дебютира за испанския национален отбор. Повече от вероятно е Педри да отиде с Испания на Евро 2020.

Барселона иска да започне преговори с Педри сега, защото го смята за приоритетен въпрос. Клубът разбира, че може да удължи договора му едностранно, но най-доброто би било да бъде изготвено ново споразумение, в което всички страни да се чувстват по-комфортно за в бъдеще.

Новият договор ще осигури на Педри по-дълъг престой в Барселона, по-висока заплата и по-голяма откупна клауза. По същия начин на „Камп Ноу“ процедираха с друга своя перла – Ансу Фати, преди година.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ