7.1 C
София
неделя, април 28, 2024

Близо 1320 кучета от приюти на „Екоравновесие“ намериха дом през 2020-а

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Общинското предприятие “Екоравновесие” отбелязва сериозен ръст на осиновяванията на кучета през 2020 година – с около една трета повече спрямо предходната, като общият брой на осиновените животни е близо 1320, съобщи пред Радио София директорът на организацията Веселин Асенов.

Друг положителен факт е, че само под 1 процент от осиновените кучета са се върнали в приюта, а повечето приети са предимно нерегистрирани и неидентифицирани – закупени от интернет, от незаконни развъдници или други неофициални места. Нелегалните развъдници се появяват тогава, когато бива извършвана определена търговска дейност, която не е регламентирана, няма регистрация за търговец и животните не са чипирани.

Всички безстопанствени кучета, които са заловени от екипите на “Екоравновесие”, се връщат на местата, където са открити, след като бъдат извършени съответните ветеринарно-медицински манипулаци – кастрация, ваксинация и опаразитяване. Изключение правят случаите описани в закона – не се връщат кучета в дворове на детски градини, ясли, училища, болници и площадки за игра на деца, както и такива, участвали в инциденти с ухапване, уточни Асенов. 

Чуйте интервюто на Константин Лавсов с Веселин Асенов.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ