15 C
София
неделя, май 19, 2024

Борисов: Викат ме в парламента, за да правят народен съд

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Викат ме в парламента, за да правят народен съд, заяви днес премиерът в оставка Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще се яви в Народното събрание на 21 април, предаде БГНЕС.

„Защо да се явя, като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин“, каза Борисов на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ.

В началото Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

„Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли“, каза Борисов.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание.

Проверка по рама

„Какъв е по-спокойният парламент. Сега имате пълно мнозинство…, направете ги. Защо не ги направите, за кога ще чакате? Знаете ли кога – когато по някакъв начин, дори и физически се разправят с ГЕРБ“.

„Нали виждате как гласуват. Сега ще зададете ли въпроса има ли тайно, има ли мнозинство, подкрепено или как, след като навсякъде гласуват заедно“, добави той.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб (НОЩ), Борисов каза още, че е разпоредил на министъра на здравеопазването да възстанови НОЩ, докато се избере друг.

Запитан дали има издадено такова решение, премиерът в оставка посочи, че „чисто юридически ние нямаме право да подписваме“.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ