13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024

За €20 000 (!) в Италия се продава дизелов УАЗ-469

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В интернет пространството се появи за продажбата екземпляр от известния съветски високопроходим автомобил УАЗ-469, произведен през вече далечната 1984 година. В момента бежовият автомобил се намира в град Боволента в североизточна Италия, но по-любопитното е, че той е с дизелов двигател и продавачът иска да получи за него сумата от… 19 800 евро.

Съдейки по описанието, става дума за специална версия на УАЗ с четирицилиндров дизелов двигател и система за задвижване на всички колела. Такива модификации навремето са внасяни и преоборудвани в Италия. Мощността на агрегата е 65 конски сили. В СССР тази версия на колата не се e продавала.

Автомобилният завод в Уляновск започва производството на високопроходими автомобили УАЗ-469 в края на 1972 година. По онова време в СССР обикновени хора не могат да купят такава кола, тя е предназначена основно за военни организации и ТКЗС-та.

Стандартният УАЗ-469 със задвижване на всички колела е оборудван с 2.5-литров бензинов двигател и четиристепенна скоростна кутия. Мощността на агрегата е 75 конски сили.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ