11.1 C
София
вторник, април 23, 2024

Кампанията „Жълти стотинки“ събира средства за болницата в Шумен

ПРОЧЕТИ СЪЩО

До края на януари 2022 година ще продължи събирането на средства в 14-ото издание на кампанията „Жълти стотинки“. Мотото на акцията е „Деца помагат на деца“. Средствата се използват за купуване не медицинска апаратура в детските отделения в болниците. Тази година вниманието е насочено към болницата в Шумен. 

Това, което казват от болницата, че им трябва най-много са апарат за кръвно-газов анализ и видеоларингоскоп. Надяваме се да съберем повече средства, за да можем да купим и всичко останало, което кажат, че имат нужда, но това са първите две неща, които са по-належащи“, каза за БНР Милена Ламбрева, координатор и участник в акция „Жълти стотинки“.

Тя подчерта, че кампанията има постоянни пунктове, които работят целогодишно в повечето големи градове.

Надяваме се тази година да успеем да проведем големите си акции, които традиционно провеждаме на 1 юни и на 6 декември. Миналата година заради коронавируса нямаше как това да се случи, надяваме се тази година да успеем“, допълни в предаването „Рано в неделя“ Милена Ламбрева.

Акцията е с възпитателна цел  – да бъдат научени децата на доброта, на благотворителност, съпричастност:

Проверка по рама

„Когато купим необходимата апаратура, деца, които участват в акцията, те я носят лично и я даряват, за да видят какво реално са направили“.

През 2008 година, когато е започнала акцията, събраната сума е била само 4 хиляди и 100 лева.

Когато беше 2019 година „столица“ на акцията Хасково, успяхме да съберем близо 97 хиляди лева, което беше най-голямата сума дотогава. Даже останаха средства за следващата „столица“, подчерта Ламбрева. 

Досега, благодарение на акцията, са дарени средства в 17 болници в 15 града в България.

Повече информация можете да намерите на сайта – http://stotinkite.com и във Фейсбук страницата – „Жълти стотинки“.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ