19.1 C
София
сряда, април 17, 2024

Канада обещава безплатен сладолед за деца, които се ваксинират без съгласието на родителите

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Правителството на Онтарио примамва децата с обещания за безплатен сладолед да се ваксинират срещу COVID-19 без съгласието на родителите.

Невъзможно е да се измислят тези неща.

Здравната мрежа на Университета в Онтарио се присъедини към организаторите на общността, за да достави ваксини Pfizer на деца на изскачащо събитие за ваксинация на площад Нейтън Филипс тази неделя и децата се насърчават да го правят дори без разрешението на родителите си.

„Празнични новини: Нашият изскачащ екип за ваксини идва на площад Нейтън Филипс за възраст над 12 години тази неделя,“ съобщи в петък ученият от Харвард Андрю Бабак Бузари. „Трикът за социална медицина: Безплатен сладолед с ваксината“.

Законът за съгласие за здравеопазване в провинция Онтарио гласи, че няма минимална възраст за съгласие за ваксинация и че детето не се нуждае от разрешение на родителите, за да го получи.

В Йорк непълнолетните на възраст под 13 години се нуждаят от родител или настойник, за да предоставят устно съгласие, или трябва да подпишат формуляр за съгласие.

Проверка по рама

Първоначално регионът Пийл поиска от родител или настойник да даде „информирано съгласие“, съобщавайки, че срещите ще бъдат отворени в четвъртък за всички на възраст над 12 години, в съобщение за пресата в сряда сутринта.

По-късно същия ден регионът промени мнението си и заяви, че одобрението вече не е необходимо. Пийл каза на Звездата, че става въпрос за премахване на бариерите.

Обществената здравна служба в Торонто заяви, че няма да иска одобрение от родители или настойници, позовавайки се на Закона за съгласието на здравните грижи.

Педиатърът д-р Саба Мърчант също заяви, че децата на възраст 12-15 не се нуждаят от разрешение на родителите, за да получат ваксината COVID.

„Ако детето няма интелектуални затруднения, то определено има способността и способността да вземе това решение“, каза той.

Предвид много ниския риск COVID-19 представлява за децата, е необичайно правителството да има такъв интерес да ваксинира децата.

Магазин за Акумулатори

По-специално, mRNA ваксината на Pfizer току-що е одобрена от Федералната администрация по лекарствата на САЩ за спешна употреба при деца на възраст 12-15 години.

Това е само поредният пример за това как левичарите се опитват да узурпират родителския авторитет и да намалят ролята на родителите при отглеждането на децата им, особено когато става въпрос за важни здравни решения.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ