23.8 C
София
петък, март 29, 2024

Мистериозен роман на Артър Конан Дойл излиза за първи път на български език

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Майсторът на детективската проза Артър Конан Дойл разкрива в краткия, но ефектен роман „Загадката на имението Клумбър“ своето силно влечение към спиритуализма и паранормалното.

Какви мистерии крие Изтокът и защо Западът се бои от тях? Възможно ли е да съществуват хора, овладели сили, които им дават несравнимо преимущество пред всички останали? Съществуват ли учения, които не само развиват способностите на съзнанието, но удължават и живота?

За своите съграждани на отдалеченото западно крайбрежие на Шотландия поведението на майор Джон Бъртиър Хедърстоун изглежда далеч от ортодоксалното. Той всячески отблъсква всички опити за сприятеляване и вместо това се отдава на отшелничество в имението „Клумбър“, като дори забранява на децата си да напускат пределите на дома.

И все пак, без негово знание и позволение, те завързват приятелство със своя съсед Джон Уест, който бавно започва да научава причината за параноята на майора и страха от датата пети октомври. С наближаването на края на септември и новината за мистериозното пристигане на трима будистки монаси сякаш единственото, което им остава, е да наблюдават събитията безучастно. Изглежда, че майорът ще успее да се отърси от тежестта на своята тайна… ала колко висока ще е цената, която ще трябва да заплати?

Проверка по рама

„Загадката на имението Клумбър“ ни дава възможност да опознаем едно различно, но очарователно лице на британския жанров класик Артър Конан Дойл. Романът излиза на български език с художественото оформление на дизайнера Живко Петров и ще се появи в книжарниците на 25 февруари.

Пригответе се за нова среща със стар познайник в различна, но обаятелна жанрова среда!

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ