16.6 C
София
петък, март 29, 2024

Най-бързата кола в света катастрофира при нелеп инцидент

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Хиперавтомобилът SSC ​​Tuatara е сериозно повредена след инцидент в САЩ. Любопитното е, че самата кола е пострадала случайно, като дори не се е движела на собствена тяга. Между другото, точно тази кола чупи световния рекорд за скорост.

SSC Tuatara е транспортирана със специален аавтомобилен превозвач до Флорида, за да участва в автошоу и камионът се е обръща заради силния вятър. Един от шофьорите е ранен при катастрофата, а американският хиперкар е доста смачкан.

SSC обаче съобщи, че ще бъде възможно възстановяването на Tuatara, като това ще се случи само след няколко седмици и много скоро колата ще се опита да счупи собствения си рекорд за скорост.

Ще ви припомним, че през януари SSC Tuatara показа средна скорост от 455,3 км/ч въз основа на резултатите от два опита и така стана най-бързият сериен автомобил в света.

Всъщност по-рано хиперкарът дори разви 532,9 км/ч, но това постижение не беше зачетено. Американците обаче не се отказват и все още искат да спечелят титлата на първия сериен автомобил, способен да развие скорост над 500 км / ч.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ