11.7 C
София
петък, март 29, 2024

Общ работник в болница преби медицинска сестра заради 5000 лв.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Главната медицинска сестра в благоевградския тубдиспансер сестра Надка Мишева е била нападната и пребита от общия работник Васил Дичев. Това е станало в двора между административната и болничните сгради.

„Бях тръгнала да направим графика за дежурствата, тъй като бе началото на месеца. Говорех по телефона с колежка и подминах общия работник, но слънцето ми светеше в очите и се обърнах с гръб да мога да виждам. Само усетих нечие присъствие и друго не помня, паднала съм на земята в калта“, разказва каквото помни от злополучната сутрин Надка Мишева, цитирана от Струма.бг.

Първият удар е бил в лицето ѝ. Дясната ѝ страна е моравосиня и я крие зад предпазната маска, която не сваля дори на открито, за да не плаши с вида си хората. Въпреки че вече са минали няколко дни, болката от обидата не преминава и не може да спре сълзите си при спомена за изживения кошмар.

На помощ ѝ се притекли по сигнал, подаден от сестрата, с която говорела по телефона. Чула в слушалката писъка ѝ, тя потърсила повторно контакт, но като разбрала, че отсреща вече никой не вдига, позвънила разтревожена на служебния телефон на друга сестра в диспансера с апел незабавно да потърси главната сестра, че нещо се е случило.

„Идвайки в съзнание, чух, че звъни служебният ми телефон. Помня как лазих в калта да се добера до него. После дойдоха лекарите д-р Пандев и д-р Лазаров и ме качиха на количка, а аз се чувствах толкова унизена!“, разказва през сълзи главната сестра в общинската болница.

Проверка по рама

Неочакваната агресия била провокирана от ведомостите за заплатите и ДМС-тата на персонала и 5-те хиляди лева, изплатени като ДМС на Н. Мишева за ноември м.г., това се разбрало след нападението.

„В основата на всичко стои д-р Тенекеджиева, която е влязла тайно в компютъра на деловодството, за да заснеме и огласи ведомостите за заплатите, които са фирмена тайна. И защото тя не е упомената в заповедта за ДМС в края на годината, ядосана, започва да изпраща сниманата ведомост на всички с по-ниско ДМС с коментар:

„Ето колко си обичана”. Сред получателите на такова съобщение е и общият работник Васил Дичев“, твърди главната сестра на белодробната болница.

Случаят за нападението над нея вече е обект на внимание на полицията, а заради предстоящото дело Надка Мишева си извадила медицинско свидетелство. „Като отидох при съдебния лекар д-р Яни Златин, му признах, че гърлото силно ме боли, като предположих, че много съм викала, но заключението му бе, че съм била душена.

Представяте ли си, изпаднала съм в безсъзнание след удара, а той ме е душил! Болките в сърдечната област, които започнаха след инцидента, се оказа , че не са от притеснението и преживения ужас, а от счупено ребро. Това е животинско! Тоя човек е решил, че моят живот струва бонусът от 5000 лв., определен за работата ми от началника ни“, разказва нападнатата жена.

Н. Мишева работи като медицинска сестра в белодробната болница от 1995 г. и това е първото ѝ работно място по специалността, което не е сменяла вече четвърт век.

Магазин за Акумулатори

Както „Струма“ писа, сигналът за нередности в тубдиспансера е подаден до Общинския съвет и в момента общинската болница е обект на проверка от Здравната каса.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ