10.7 C
София
петък, април 19, 2024

Още един имунизационен кабинет в Благоевград, вече са 19

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Още един имунизационен кабинет се разкрива в Благоевград и така местата за имунизация вече са 19. Една трета от вече ваксинираните имат поставена и втора доза. Новият кабинет ще работи в Регионалната здравна инспекция в града.

Първи в него ще се имунизират преподавателите и администрацията на Югозападния университет в Благоевград, потвърди директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов, който даде информация и за хода на ваксинацията до момента:

„В момента върви имунизацията на педагози и преподаватели от Югозападния университет, училища плюс социални домове. Като приключим втора фаза, надявам се до една седмица, ще започнем и трета фаза“.

Към  момента в областта са ваксинирани  близо 2000 медици, учители  и хора от социални институции, като една трета от тях са получили и втора доза. Повечето от  поставените ваксини са на „Пфайзер/Бионтех“, а за третата фаза са осигурени предимно на „АстраЗенека“. 

„Дори и да има застъпване във фазите, нито един желаещ няма да бъде върнат, тъй като целта е да бъдат имунизирани максимален брой хора”, заяви д-р Калоянов.

Проверка по рама

Продължава тенденцията на плавно нарастване на броя положителни проби за коронавирус в областта. Хората със симптоми обаче не са много. Настанените в лечебни заведения  са 175, в интензивни сектори са само 7 пациенти.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ