14.5 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Подробности за многократното наръгване с ножица на мъж на „Лъвов мост“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Днес, 12.02.2021 г., прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Р.А., на 43 години, за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от НК, съобщиха от СРП.

На 11.02.2021 г. около 14,30 ч. в района на „Лъвов мост“, гр. София, чрез нанасяне на удари с ножица в областта на левия крак, лявата буза и шията на Р.О., обвиняемият Р.А. причинил на пострадалия лека телесна повреда, изразяваща се в прободна рана на подбедрицата, порезна рана на бузата и порезна рана на шията, което довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота и деянието е извършено по хулигански подбуди.

Р.А. нанесъл ударите без смислена причина, при демонстративно незачитане на обществения ред на публично място, демонстрирайки явното си неуважение към телесна неприкосновеност на личността и при липса на личен мотив във взаимоотношенията си с пострадалия Р.О.

Престъплението, за което Р.А. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Р.А. за срок до 72 часа. Предстои на 14.02.2021 г. да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ