Последни

Политолог: Връщането на мандата ще мобилизира негативен вот срещу Слави Трифонов

Елитът като цяло изглежда доста слаб и това няма как да не направи впечатление на българските граждани. Слави Трифонов, който винаги е бил силен образ, сега не е такъв, каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ политологът Христо Панчугов по повод заявката от страна на лидера на „Има такъв народ“, че ще върнат мандата за съставяне на правителство.

Този ход ще мобилизира негативен вот срещу него. Слави Трифонов пропусна възможността да каже как си представя алтернативния вариант на политиката у нас. По време на следващата предизборна кампания, когато и да го направи, ще е късно. Възможно е на новите избори част от избирателите на Слави Трифонов да се насочат към „Демократична България“. Много хора ще се мобилизират да гласуват срещу несигурността, заяви Панчугов.

Очевидно има желание за промяна в българското общество и очевидно не е работа на обществото как трябва да изглежда тази промяна. Работа на политиците е да кажат как изглежда тази промяна. В този парламент те не успяват. Няма ясен дневен ред как изглежда политическата промяна, посочи политическият анализатор.

Поведението на Борисов е на човек, който иска да управлява. Поведението на всички останали не е не хора, които искат да управляват, отбеляза Христо Панчугов.

По думите му дали след очертаващите се нови избори ще имаме различен резултат, зависи от това дали политиците ще научат урока си от сегашната ситуация.

Проверка по рама

Не пропускай

Back to top button