13.8 C
София
събота, април 27, 2024

Ремонт, а не кърпежи, на пътя за Царево поискаха протестиращи

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Цялостен ремонт и разширение на пътя за Южното Черноморие поискаха жители на Приморско и Царево. 30-ина души излязоха на протест днес с тези искания.

Обещания за 800 000 лв. ремонт на пътя Бургас – Царево не ни удовлетворява, коментираха протестиращи, които излязоха днес край отбивката за „Узунджата“ Те настояват участъкът да се рехабилитира основно и да се разшири на четирилентов, за да може туристите и местните да пътуват спокойно. Здравко Василев от Приморско коментира:

Последната реконструкция на пътя е правена преди повече от 25 години. От тогава се правят само козметични ремонти, които просто го вкарват в някакво състояние, в което може да се каже, че може да се пътува. Този път е известен като отсечката на смъртта, заради десетките инциденти, станали през годините. Положението е абсолютно нетърпимо. Сумата, която е отпусната тази година за ремонт, е повече от малка – 800 000 лв. за 50 километра. При положение, че се отпускат 2.5 милиона за един километър магистрала“, каза Василев.

Тези пари няма да стигнат, добави Емил Пейчев от Царево:

Пътят е пропаднал, осеян е с множество неравности, дупки и е опасен за движението на автомобилите. За 800 000 лв., според мен, единствено ще могат да изметат добре пътя и да почистят банкетите“, коментира той.

Проверка по рама

От пътната агенция уточняват, че е възложено изготвянето на технически проект за основен ремонт.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ