11.7 C
София
четвъртък, май 2, 2024

Русия ще изненада някои страни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Руското външно министерство вече работи по списъка със страните, които ще бъдат обявени за недружелюбни. Към момента все още не е ясно кои са страните, които ще влязат в това определение, съобщи Газета.ру.

Изданието проведе разговори с народни представители и експерти, за това какво да се очаква от подбора. Първият заместник – председател на Съвета на федерацията Владимир Джабаров обяви, че подкрепя идеята.

Според него няма как повече да се приема подобно поведение, спрямо страната. Посочва се, че често се пускат подвеждащи новини , за да се оспори руската репутация.

През последните седмици редица държави отправиха обвинения срещу руската страна. Държави, държащи се по този начин трябва да влязат в списъка.

Припомнят се противоречията с Чехия, Полша, Балтийските държави и България. Заместник – председателя на комитета по международни дела Светлана Журова обяви, че възможни неразумни изказвания или действия на представители на други страни, могат да са основание за включване в списъка.

Към момента е ясно, че САЩ ще бъдат част от групата. Сергей Цеков от комитета по международни въпроси има своите очаквания.

Проверка по рама

Вероятно в списъка ще влязат полската и британската страна, както и балтийските държави. Някои страни могат да бъдат изненадани от включването си.

Алексей Пушков обяви, че трябва да се следват определени условия. Те ще разглеждат действията на отделни държави спрямо Русия.

Това вероятно означава, че България ще бъде сред избраните. Това ще доведе до определени последствия за дипломатите на всяка страна.

Предвиждат се икономически действия и визови въпроси. Тимофей Бордачев смята, че списъкът няма да е много дълъг.

Иван Тимофеев смята, че това ще е предупреждение към останалите държави. Вероятно Австралия и Канада също ще бъдат посочени.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ