14.5 C
София
четвъртък, март 28, 2024

Руският съд глоби Facebook с близо 354 000 долара за отказ да премахне съдържание, забранено в страната

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Часове по-рано същият московски съд глоби Google с общо 6 милиона рубли (почти 82 000 щатски долара), тъй като не успя да премахне от резултатите от търсенето забранено в Русия съдържание.

Московски съд във вторник глоби Facebook по осем протокола за 26 милиона рубли ($ 353 860) за неспособност да премахне съдържание, забранено в страната, съобщава РИА Новости , цитирайки говорителя на съда Зулфия Гуринчук.

„Компанията Facebook беше призната за виновна в извършване на административно нарушение по част 2 на член 13.41 от Кодекса за административни нарушения на Русия и е осъдена на административна глоба от четири милиона рубли“, заяви говорителят.

Общо съдът взе предвид осем протокола. Наложената глоба по два от тях възлиза на 4 милиона рубли всяка, докато при останалите шест е 3 милиона рубли за всяко административно нарушение.

  • Часове по-рано същият московски съд глоби Google с общо 6 милиона рубли (почти 82 000 долара) за неспособността да премахне от резултатите от търсенето забранено в Русия съдържание.
  • Руският съд глоби Facebook с близо 354 000 долара за отказ да премахне съдържание, забранено в страната

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ