10 C
София
четвъртък, април 25, 2024

С 40% е обновена РИК-Благоевград

ПРОЧЕТИ СЪЩО

С 40 процента е обновен съставът на Районната избирателна комисия в Благоевград, която днес проведе първото си заседание. От понеделник, 15 февруари, започва регистрацията на инициативни комитети за участие в провеждането на парламентарните избори.

В дневния ред на първото заседание на Районната избирателна комисия са били предимно организационни въпроси: къде ще работи 19-членният ѝ състав, подготовка на документацията и нейното архивиране, техническо и софтуерно обезпечаване, както и график на заседанията. Срещата е била и опознавателна, тъй като 8 от членовете на РИК, посочени от партии и коалиции, са непознати лица, заяви председателят Мартин Бусаров:

„На тази кампания имаме 7 или 8 нови човека, които лично аз като човек, който се занимава с изборен процес и изборно право, не познавам, но нямам опасения. Мисля, че ще се сработим“.

От идния понеделник започва и активната работа по регистрация за участие в парламентарните избори: „Тъй като текат срокове за евентуална регистрация на инициативни комитети в Районната избирателна комисия“.

Все още не е ясно кога членовете на Районната избирателна комисия ще бъдат ваксинирани срещу коронавирус: „Предполагам, че след понеделник, когато имаме вече и реално седалище и сме в изпълнение на своите задължения, най-вероятно ще бъдем потърсени от компетентните органи, които отговарят за този ваксинационен процес“.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ