12.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024

Топ 12 на най-откачените спортове в света, ставащи все по-популярни

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Омръзна ли ти от все същите стари спортове? Търсиш ли нещо по-необичайно? Какво ще кажеш за екстремно гладене на 500 метра в небето? А за вадене на близо 570 червея от земята за ограничено време? Колкото и странно да ти звучи, има световни първенства, на които стотици хора се събират, за да практикуват някои от най-откачените спортове. Това обаче съвсем не е всичко. Има много други необикновени спортни събития, за които ще ти разкажем.

Разкриваме ти най-откачените спортове, които ще предизвикат традиционните ти представи за състезание и адреналин

Виж още: 11 супер смешни спортни моменти, уловени в снимки

12. Търкаляне на сирене от хълма Купър

Търкаляне на сирене от хълма Купър
© Darren Staples/reuters.com

Всяка година 9-килограмова пита сирене се търкаля от хълма Купър край Глостър, Англия. Състезателите гонят сиренето, а то може да достигне скорост от над 112 км/ч и шансовете да го хванат са доста ниски. Така човекът, който пръв премине финалната линия, печели сиренето. Ако решиш да се включиш в това състезание, трябва много да внимаваш, тъй като неравната повърхност на хълма Купър може да причини сериозни травми.

11. Шахбокс

Шахбокс
© commons.wikimedia.org

Шахбоксът, създаден от холандския художник Йепе Рубинг, първоначално е приеман като артистичен пърформанс, а не като спорт. Днес мачът в това състезание се състои от 11 рунда – 6 боксови и 5 шахматни. Победата може да дойде след нокаут на ринга или мат на дъската. Шахбоксът е една добра възможност да предизвикаш както физическите, така и умствените си способности.

10. Състезание по лов на червеи

Състезание по лов на червеи
© Graham Shaw/commons.wikimedia.org

Състезание по лов на червеи заема достойно мястото си сред най-откачените спортове в света. При него всеки състезател получава парцел от 3 м² и се опитва да извади от него възможно най-много червеи в рамките на 30 минути. Световният рекорд принадлежи на 10-годишната Софи Смит. Тя успява да извади 567 червея Световния шампионат по лов на червеи през 2009 г.

9. Бъбъл футбол

Бъбъл футбол
© TheUpvoteEskimo/imgur

Бъбъл футболът може да бъде много забавен не само за играчите, но и за публиката. Основната разлика с нормалния футбол е, че футболистите са наполовина влезли в големи прозрачни балони. Играта е създадена през 2011 г. В Норвегия. Мачът се играе от 2 отбора, всеки от които се състои от не повече от 5 играчи. Според правилата на играта, всеки отбор трябва да има поне една жена на терена през цялото време на мача.

Проверка по рама

Продължи към следващата страница, за да видиш още от най-откачените спортове в света

Материалът Топ 12 на най-откачените спортове в света, ставащи все по-популярни е публикуван за пръв път на Papataci.com – за твоето свободно време.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ