9 C
София
неделя, май 5, 2024

Фернандо Алонсо претърпя успешна операция, след като бе блъснат от кола

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо претърпя успешна лицево-челюстна интервенция в болницата в Берн. Лекарите са наместили челюстта му, след като бе блъснат от кола, докато тренираше с велосипеда си край Лугано. През следващите дни лекарският екип ще следи възстановяването на испанския пилот. На Алонсо са му били заменени някои зъби.

„След инцидента Фернандо Алонсо остава под наблюдение в болницата в Швейцария. Лекарите откриха фрактура в горната му челюст и са я наместили с хирургическа интервенция. Медицинският екип е доволен от оперативната намеса“, се казва в официалното съобщение на болницата в Берн.

„Фернандо ще остане под наблюдение в болницата през следващите 48 часа. След това ще трябва няколко дни да почива. Той ще поднови подготовка постепенно“, се казва още в изявлението.

Подготовката за новия сезон във Формула 1 започва в средата на март, така че Алосно ще трябва да бъде търпеливи, за да види дали ще може да участва още в първото Гран при на пистата Сахир в Бахрейн.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ