28.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

11 г. след отвличането: Дъщерята на Брендо продава диаманти и ултра скъпи часовници

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Търговия, но само с легални стоки, започва Лара, малката дъщеря на Кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо. Това е порасналото дете, което бе отвлечено от неизвестни и до днес похитители през 2013 г., връща лентата „Уикенд”.

Вместо поредния бутик за маркови дрехи или козметика, каквото е обичайно за повечето богаташки деца, 22-годишната Лара се е насочила към истинския лукс. Намеренията й са да търгува с диаманти и ултраскъпи швейцарски часовници.

За да може всичко да е изрядно, мафиотската наследничка дори си е регистрирала и собствена фирма с многозначителното име „Диаманти и Карати”. Нейното седалище е в столичния хотел „Рила”, чиито собственик, макар и чрез подставени лица, е татко Бендо, а капитала впечатляващите 100 000 лева.

Може би е случайно съвпадение, но щерката на Брендо основава фирмата само десет дни преди баща й изненадващо да цъфне у нас, за да се предаде на властите. Или пък не толкова. Наши източници твърдят, че Лара взема решение да подхване търговия с диаманти и часовници след разговор с мама и татко.

Според запознати Банев си идва България още преди 2 години. Покрай подготовката за своето влизане в затвора той се е погрижил и за финансовото благополучие на своите близки. Банковите сметки на Лара са надлежно захранени и тя няма проблем да внесе 100-те хиляди лева учредителен капитал на новата си фирма „Диаманти и Карати”.

Проверка по рама

Макар сумата да е наистина сериозна за девойка, която никога не е работила, истинското изваждане тепърва предстои. За зареждане на стока трябват още няколко милиона евро. Е, Лара поне ще може да спести от наеми. Близки до семейството разказват, че бутикът ще е в някой от семейните хотели. Откриването трябва да се случи до няколко седмици. 

Партито за прерязване на лентата ще е и първата публична поява на Лара Банева, след мистерията с нейното похищение. Малката дъщеря на мафиота бе отвлечена през 2013 г. пред дома си на столичната ул. „А. С. Пушкин”, докато Брендо изчакваше в италиански арест развръзката по делото Кокаинови крале. След месец и половина в плен, 10-годишната тогава Лара бе оставена пред столичното 6-то РПУ, а похитителите и до днес не са разкрити. Не стана известно и дали за нея е искан и платен откуп и в какъв размер.

Според журналисти и изследовател на мафията Роберто Савиано, Лара е била отвлечена от „колеги” на татко й, за да го принудят да мълчи с кои подземни босове в Италия си е партнирал при трафика на стотици тонове кокаин. Помощ при похищението оказват и влиятелни фигури от българските служби за сигурност. Публична тайна е, че родни спецченгета от десетилетия закрилят наркоканалите на Евелин Банев, чийто маршрут включва и наши пристанища, обясняват запознати.

След като бе освободена, Лара и кака ѝ Александра Банева моментално заминават за чужбина. Двете деца на Брендо успешно завършват елитни университети в САЩ и Англия. Твърди се, че Лара и до днес не е успяла да преодолее напълно травмата от похищението. Едва преди 3 години младото момиче събра смелост да застане пред обектива като рекламно лице на модната колекция на своя приятелка.

Всъщност дъщерята на Брендо не открива топлата вода. С новия си бутик за диаманти и скъпи часовници тя само продължава семейния бизнес, припомнят хора от подземния свят. Семейство Баневи още преди двайсетина години отваря верига бутици за луксозни часовници и бижута. Като лице на бизнеса е нает известен наш експерт.

Господинът бързо влиза в ролята на рекламно лице и организира няколко лъскави партита за представяне на стоката. На едно от тях е показан и ултралуксозният часовник CVSTOS RNT-S с базова цена 480 000 лева. Търговията върви от името на фирма „Гранд Компликасион”, която е собственост на панамската офшорка „Маунтфилд пропъртис С.А.”.

Магазин за Акумулатори

От документи, изтекли при скандала „Досиета Панама”, става ясно, че собственик на офшорката е уж бившата съпруга на Брендо – Моника Добринова. Именно тя взема решение да създаде българската фирма зад луксозните бутици и я захранва с 3,5 млн. евро. Заради последвалите дела за пране на пари срещу нея и съпруга ѝ бутиците бързо хлопват врати.

По време на делото срещу Брендо в Румъния стана ясно, че часовникарската верига има клон и там. В опит да го оправдаят по обвинението в трафик на 50 кг кокаин, адвокатите му развиват версията, че е порядъчен бизнесмен.

Пред съда в Букурещ са показани документи, че Брендо е собственик и управител на няколко луксозни бутика за бижута и часовници в румънската столица. В тях се продавали единични бройки от най-елитни швейцарски марки.

Цените им варирали от 25 000 евро до над 300 000 евро.  Защитата на мафиота дори представя справки как търговията с ултраскъпите часовници е донесла милиони евро печалба. Оправданията не впечатляват румънските магистрати, който набързо осъждат Банев на 14 години затвор като ръководител на престъпна група за наркотрафик.

Материалът 11 г. след отвличането: Дъщерята на Брендо продава диаманти и ултра скъпи часовници е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ