20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

18% от новите случаи в Италия са на британския щам

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Случаите на силно заразния нов щам на коронавируса, открит първоначално във Великобритания, са 17,8 процента от всички новозаразени с коронавируса в Италия. Темпът на разпространение на инфекцията бележи ръст в много части на страната, сочат данните на здравното министерство, предаде „Ройтерс“.

Индексът на репродукция на COVID-19 се повиши до 0,95 спрямо 0,84 преди седмица, съобщи здравното министерство, а служители предупредиха, че вероятно ще бъдат обявени нови рестрикции за редица области. Британски учени заявяват, че вариантът на коронавируса, установен първоначално в Югоизточна Англия в края на миналата година, е с до 70 процента по-заразен от останалите и с 30 процента по-смъртоносен.

„Вероятно той предстои да стане доминиращ (в Италия) през идните месеци“, посочи в изявление Националният здравен институт на Италия. Страната е регистрирала от началото на пандемията 92 729 починали от COVID-19, с което се нарежда на второ място в Европа по този показател след Великобритания и на седмо място в света. Италия е отчела досега общо 2,68 милиона заразени с коронавируса.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ