15.8 C
София
петък, февруари 23, 2024

19 години затвор за Алекс от Гольовците за убийство в Кюстендил преди две години

ПРОЧЕТИ СЪЩО

19 години затвор постанови състав на Кюстендилския окръжен съд за 20-годишния Алекс Анков, обвинен в убийството на мъж от града и нараняване на още двама при кървава разправа и сбиване в центъра на града преди две години. Осъденият е от известния ромски клан  Гольовците. 

Убийството стана  през нощта на 17 февруари 2019 г.  Около 6 ч. сутринта станала разправа и сбиване пред кафе – аперитив „Иридиум“ в центъра на града. В карвавата разправа се включил и 18-годишният тогава Алекс Анков. Той извадил наподобяващата пистолет газова запалка, както и  нож. В мелето  Анков наранил с няколко удара с ножа фатално 39-гозишния Валери Дъбов, който починал на тротора на улицата. 

Анков наранил още двама от участниците в сбиването. Цяла седмица в Кюстендил бяха организирани протести с искане за строго наказание на убиеца и на представители на фамилията „Гольовците“. Същевременно Анков влезе да излежава друга присъда за нападение над мъж от града в бобовдолския затвор. Осъдителната първоинстанционна присъда  за убийството подлежи на обжалване в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ