28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

19-годишният травестит Лидия, откраднал 7 бона от пенсионер, застава пред Темида

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Травеститът Лидия, който през месец август миналата година открадна 7000 лева от 90-годишен пенсионер в Пловдив, ще се изправи пред Районния съд под тепетата. Срещу 19-годишния крадец е повдигнато обвинение за грабеж и го заплашва затвор от 3 до 10 години.

Апашът спечелил доверието на самотния мъж, като му се представил за жена, която има нужда от помощ. Оплакал се, че е гладен и жаден, и му поискал вода. Срещнал самотния старец пред дома му, докато изхвърля боклука. Дядото го поканил в жилището си да обядват, пише TrafficNews.

Крадецът гостувал на възрастния мъж няколко пъти и ял на трапезата му, представял се като Лили, а след това влязъл в апартамента му без покана.

Използвайки добрината на възрастния човек и това, че го възприемал като жена, в един от дните дядото решил да даде пари на Лидия да напазарува. Имал спестявания, които държал в джоб на палто, закачено в дървен гардероб, който заключвал с ключ. Изкарал сумата от 35лв. и я дал на подсъдимия, а останалата в размер на 7000 лв. прибрал отново в палтото.

Докато разговаряли, пенсионерът му казал, че е пригодил стая за живеене в избените помещения на сградата и решил да му я покаже. Двамата тръгнали към избата, без възрастният мъж да заключи апартамента си, тъй като живеел на първия етаж. След като слезли в избените помещения и отключил антрето към стаята, ключовете останали на ключалката.

Травеститът Лидия се възползвал от ситуацията, заключил възрастния мъж в помещението, отишъл до апартамента му, взел паричната сума, която малко преди това видял къде държи и необезпокоявано напуснал жилищната сграда.

Проверка по рама

След като ограбила благодетеля си травеститът изчезнал. Водейки своя скитнически начин на живот обикалял из цялата страна. В крайна сметка на 25 ноември е установен и заловен във Враца.

Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ