18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

200 000 лв. „бонус“ в Новините Днес: Димитър Бръчков продаде болницата за жълти стотинки, авер вдига хотел на пъпа на Петрич (ПЪРВА ЧАСТ+ ДОКУМЕНТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Време е кметът на Петрич Димитър Бръчков да бъде арестуван за пробив в националната сигурност, след като остави града без болница. За сметка на това в съседство върху терена на старото болнично заведение и в името на „200 бона бонус“ ще изникне поредният лъскав хотел, вдигнат от приятел на кмета, алармира източник на Новините Днес от югозападния град.
Ако бившият министър Асен Меджидиев е прав, че „здравеопазването е една от най-големите структури в държавата и от него зависи нашата национална сигурност“, компрометирането на грижите за здравето на петричани с липсата на болнично заведение е пробив, който би трябвало да коства килия.

В момента в най-голямата болница в Югозападна България работи само 2 отделения – по реанимация и хемодиализа, затова и пациентите пътуват до Сандански или Благоевград, където да получат адекватно лечение.
СХЕМАТА

На ул. „Рокфелер“ се намират сградите на старата и новата болница, последната построена с дарение от едноименната фондация.
При Вельо Илиев данъчната оценка на сградата и земята под нея е за близо 480 000 лева

Старата болница, обаче, вече я няма – градоначалникът Бръчков я продаде заедно с терен 3 декара за смехотворните 150 000 лева на приятелски настроения бизнесмен Симеон Мантарлиев, който вече събори зданието и започва строеж на хотел – току с сърцето на парка на Петрич.

Проверка по рама

Зад сделката с общината прозира поредното Бръчково престъпление, защото само цената на урегулирания поземлен имот е над 500 000 лева. Т.е., теренът е продаден за поне 3 пъти по-ниска от пазарната цена. Не е тайна, че по времето на бившия кмет Вельо Илиев данъчната оценка на имота бе за близо 480 000 лв.
Прокурорска проверка ще установи, че „Мантар-2012” е постигнала ненормално изгодната сделка с общинския имот благодарение на фалшифициран технически паспорт, за което вината отново е в кръга около Димитър Бръчков.

Петричани са наясно, че Бръчката е близък приятел със сина на Мантарлиев – Иван, който често кани кмета на протяжни обеди в своя хотел „Мантар“ край с. Марикостиново, където да се обсъждат сделки и схеми далече от любопитни очи и уши.

Хотелът Бръчковия приятел на пъпа на Петрич ще е с капацитет 120 легла, ще разполага с фитнес, СПА и конферентни зали, физиотерапия, фризьорски салон, търговски обекти, спортни и детски площадки и всичко това на мястото на старата болница. Това става ясно от инвестиционно намерение, внесено в РИОСВ – Благоевград от фирмата „Мантар-2012“ ЕООД – с. Марикостиново, еднолична собственост на 70-годишния Симеон Мантарлиев.
Според администрацията на Бръчката теренът на пъпа на Петрич и градския парк струва 29 хиляди лева…

Работата вече е в ход – на 29 декември 2022-а старата болница с площ 1048 кв. м и по-малка търговска сграда са съборени и върху имот от общо 2802 квадрата на улица „Рокфелер“ 54-56 започва градежът на хотела на Мантарлиев.

Старата болница бе съборена след поредната сделка на Бръчков в ущърб на Петрич

Особено интересно ще е за прокуратурата начинът на продажба – не на търг, за да може общ. Петрич да осребри колкото може повече този свой имотен актив, а през конкурс -за да я вземе правилният човек според субективните критерии на Димитър Бръчков и неговата хунта в общината. Както и става.

Магазин за Акумулатори

Очаквайте ВТОРА ЧАСТ на нашето разследване за имотните схеми на прокурорската мишена Димитър Бръчков, за да научите с кои сделки идва бонусът от 200 000 лева
Материалът 200 000 лв. „бонус“ в Новините Днес: Димитър Бръчков продаде болницата за жълти стотинки, авер вдига хотел на пъпа на Петрич (ПЪРВА ЧАСТ+ ДОКУМЕНТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ