2.8 C
София
вторник, януари 31, 2023

23-годишната Вивиан въртяла бизнеса с дрога, докато гаджето ѝ е в затвора

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Виолета Табакова- Вивиан, която е гадже на дилъра Георги Жеков, се изправи пред съда. На днешното заседание стана ясно, че Вивиан е въртяла бизнеса с дрога, докато Жеков е в затвора. Тя е поръчвала пратките, съдържащи вещества за направата на бонзай, на името на своя приятелка.
Припомняме, че Виолета Табакова бе арестувана за втори път през април за разпространение на наркотици. След акция на криминалистите, в дома на 23- годишната пловдивчанка бяха иззети синтетични канабиноиди, същите които представляват прах или паста, която тя е разпространявала. За направата на наркотиците тя е поръчвала субстанциите от сайтове в интернет. Още през 2021 година младата дама беше арестувана с гаджето й Георги Жеков при наркосделка с амфетамини, чийто получател е бил дилър от бандата на небезизвестния Радо Дилъра. При проведената акция тогава бе задържан също доставчикът на наркотика, който се оказал мъж , свързан с бандата на „Наглите“. При втория арест на Табакова Георги все още беше в затвора, а към днешна дата вече е на свобода.

Така Виолета се изправи пред съда, като на предходното заседание тя не пожела да сключи споразумение с прокуратурата и съдебният процес стартира по общия ред с призоваване на свидетели и вещи лица, което на практика означава, че не е признала вина за престъплението.
На заседанието показания дадоха- двамата криминалисти от отдел „Криминална полиция”, които са извършили ареста на Табакова, както и куриерът, за който се знае, че няколко пъти е доставял пратки на 23-годишното момиче, както и приятелката на Вивиан на чието име са били поръчвани пратките, пише TrafficNews.

Първи за разпит застана свидетелката Елизабет Стоичкова, чието име е използвано при поръчка на въпросните вещества. Тя обаче категорично отрече да е знаела за това, че името ѝ се използва за такива цели, като твърди, че не е била замесена.
„Бях в един клас със сестрата на Виолета и от там се познаваме. Понякога се разбираме да се видим, но съм по-близка със сестра й. За Виолета не може да се каже нищо лошо, добър човек,” разказа Стоичкова. Тя добави, че никога не е имала някакви съмнения, че обвиняемата употребява наркотици.

Проверка по рама

Според държавното обвинение обаче е странно, че свидетелката Стоичкова не е знаела какво се случва с данните й.
Вторият разпит беше на един от полицаите в „Криминална Полиция”, който каза, че познава лицето Виолета още 2021 по повод задържането на приятели ѝ, а след като е бил осъден е било установено, че Виолета продължава бизнеса, като поръчва пратки за изготвяне на „бонзай“. Според запознати това са новите наркотици и се предпочитат от младите, защото са на ниски цени и имат по-силен ефект от марихуаната. Прахът се поръчва най-често от сайтове в интернет. Веществото се разтваря в метанол и се пръска върху изсушена мащерка или чай, като това става токсично за мозъка.

„През април 2022 година имахме информация, че Табакова ще получи такава пратка, а пратките всъщност идваха на името- Елизабет Стоичкова, само телефонният номер беше на Табакова. Така в деня на ареста бяхме около 30 минути по-рано пред адреса на Виолета и лично наблюдавахме с колегите как тя слезе от нейния блок, отиде до съседния, където беше спрян автомобилът на куриерската фирма, за да вземе пратката си от там. По време на предаването ние я арестувахме, а след това се качихме на адреса за обиск. При него бяха намерени още различни пакети с други наркотични вещества, в боклука пред вратата й имаше и други писма от пратки и празни опаковки отново с данните на Стоичкова“, разказа криминалистът.

Той добави още, че няколко дни след това Табакова е трябвало да получи още една пратка от друга куриерска фирма, но заради ареста ѝ, доставеният плик е бил иззет от офиса на фирмата. В пратката, която е получила при ареста и в иззетата такава е имало вакумирани пликове с надпис “не е за хора” и отстрани нарисуван череп. По думите на криминалиста ако чай или мащерка се обработи с количеството вещество от пратката, може да се изкара от 1кг до 2 кг наркотик.
„Тъй като приятелят ѝ беше в затвора, тя разнасяше веществата, а Жеков я напътстваше. Наркотиците най-често се носиха към Столипиново. Тя не е признавала за кой е пратката, от къде е и защо тя я е взела, а името Елизабет Стоичкова каза, че си го е измислила,” завърши полицаят.

Последва и разпит на другия представител от „Криминална полиция”, който добави, че куриерът е споменал, че и друг път е доставял пратки на обвиняемата. От изчитането на експертизите, изготвени от присъстващото в залата вещо лице, се потвърди, че в пратките предназначени за Табакова е имало вещество, което се използва за направата на така наречената „нова дрога“. Заседанието продължи и с изслушване на последния свидетел- куриерът, който е доставял в района на адреса на Виолета.

Магазин за Акумулатори

Делото бе отложено за друга дата, заради това, че едно от вещите лица не е било призовано редовно.
Криминално

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

More articles

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ