2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

3 съвета срещу есенната умора

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Когато дните стават по-къси, а температурите по-ниски, много от нас се сблъскват с познато, но нежелано състояние – есенна умора. Смяната на сезоните, често води до усещане за отпадналост и ниски нива на енергията, което затруднява поддържането на обичайния ентусиазъм и продуктивност. Как да се справим с този проблем, съветва Гергана Радович, холистичен терапевт и специалист по съня.
Ето нейните 3 начина за справяне с есенната умора и възвръщането на жизнеността:

​1. Използвайте добрия сън
Преходът към по-къси дни и по-дълги нощи може да наруши циркадния ви ритъм. За да си осигурите по-добро качество на съня, опитайте следното:

Създайте си последователен график за сън, като си лягате малко по-рано, например в 22:30 ч., вместо в 23:00 ч., за да се наспите.
Помислете дали не е време да обновите матрака, възглавниците или завивките за по-комфортен сън.

Проверка по рама

Заменете излагането на синя светлина, излъчвана от телевизори и телефони, с четене на книга, водене на дневник или време със семейството, за да успокоите нервната си система.
Бонус: Планирайте ежедневните си ангажименти спрямо вашия хронотип на съня! Разберете кой е той и как да го използвате в първи епизод от чисто новия подкаст на Гергана Радович „EnePsy – подкаст за съня“.

2. Приемайте „сезонно гориво”

По-хладното време може да намали усещането за жажда, но поддържането на хидратацията е от съществено значение, за да се чувствате енергични и в отлична кондиция. Следете дали приемате достатъчно количество вода и наблегнете на сезонните плодове и зеленчуци.
Есента е най-изобилният сезон. Включете в менюто си – тиква, сладки картофи, моркови, броколи, зеле, карфиол, праз лук, цвекло, целина, ряпа, ябълки, круши, грозде, нар, райска ябълка. Правилното хранене ще ви осигури необходимите хранителни вещества, за да се справите с умората.

3. Открийте силата на Родиола розеа

Магазин за Акумулатори

За да имате повече енергия през есенния сезон, помислете да включите висококачествени хранителни добавки във вашата рутина. Най-често препоръчваният продукт с екстракт от Родиола розеа. Това растение намалява депресивните симптоми и стреса, ободрява и има изключително високо антиоксидантно действие. То подобрява паметта, концентрацията и работоспособността. Така с лекота ще се справяте с динамичното си ежедневие.
Есенната умора не е нещо, което трябва да изтърпите, докато мине от само себе си. Вие имате силата да превърнете този сезон в невероятен източник на енергия и продуктивност.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ