12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

3 знака, които издават, че спешно трябва да промените начина си на хранене

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Обикновено хората се решават на кардинални промени в начина си на хранене само за да отслабнат. Тънката талия и стегнатият корем наистина са по-често срещани сред тези, които се хранят с натурални продукти и за които е важно да изглеждат добре. Но това не е единствената причина да преразгледате диетата си.
Диетологът Марина Сорокина посочи признаци, които могат да се считат за последно предупреждение, че тялото е на ръба на самоунищожението си.

Учени: Ако искате да отслабнете бързо, яжте тези мазни храни
Признаците, които издават, че трябва да промените начина си на хранене

Ето три предвестници на глобални здравословни проблеми, които въпреки това могат да бъдат избегнати при промяна на диетата.

Чести стомашни болки, промяна в изпражненията, метеоризъм – чрез тези симптоми тялото ви сигнализира, че храната, която приемате, не е подходяща за вас. Ако пренебрегнете тези симптоми, тогава това може да доведе до развитието или обострянето на стомашни язви, гастрит, ентерит и др.
Установена липса на витамини и минерали – можете да проверите това чрез биохимичен кръвен тест. В случай на установен дефицит на витамини е важно да се намали количеството храни, богати на захари, консерванти, оцветители и други нездравословни вещества. Например, колбаси, бяла захар, рафинирано брашно, инстантни зърнени храни и бързо хранене.

Проверка по рама

Учени: Тези храни възстановяват най-бързо черния дроб след пиенето на алкохол
Хронична умора, загуба на сила и липса на енергия – ако нямате достатъчно сили дори сутрин, не можете да се справите с текущите домакински задължения, тогава е време да промените нещо в себе си. И е по-добре да започнете с корекция на храненето. Според диетолога често това състояние се дължи на дефицита на витамини и полезни макро- и микроелементи.

„За да проверите това, необходимо е да си направите съответните кръвни изследвания. Ако не се установи дефицит на витамини, тогава трябва да потърсите причините за състоянието си с помощта на терапевт или други лекари“, споделя още д-р Сорокина.

Лекар: Тези 6 храни намаляват болката при артрит
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ