17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

4 продукта, които лекуват главоболието от раз!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пулсираща болка в слепоочията или остра болка зад очите: главоболието наистина може да развали деня и изисква ефективно облекчение.
Не е задължително да имате нужда от хапчета като болкоуспокояващи – понякога правилните храни вършат работа. Тези четири кухненски помощника могат да преборят главоболието ви бързо и ефикасно. 

1. Кафе
Почти всеки има кафе под ръка в кухнята у дома или в офиса.

Това е добре, защото тогава може да си спестите хапчетата за главоболие. Причината за това е стимулиращият ефект на съдържащия се в кафето кофеин. С подобряването на кръвообращението мисловният апарат ще заработи отново.

Все пак не прекалявайте с приема на кафето.
„До шест чаши на ден е нормално, но всеки реагира различно на кофеина. Ако не обичате филтрирано кафе, можете да опитате еспресо. Често то се понася по-лесно“, казва лекарят Ирина Андреева специално за MedicForum.

Проверка по рама

2. Чесън
„Чесънът може да понижи кръвното налягане, докато алиинът и селенът подобряват притока на кръв.“

Това е от полза за тези, чиито пулсиращи слепоочия ги преследват. Чесънът също така съдържа минерали като калий и витамини, включително витамини А, С и Е.

3. Вода
Дехидратацията често води до главоболие. Ето защо е важно да попълвате течности, особено в горещо време, когато сте болни или спортувате, в противен случай главоболието често е точно зад ъгъла.

4. Джинджифил

Магазин за Акумулатори

Съставките на джинджифил намаляват освобождаването на вещества, които могат да причинят болка или подуване и инхибират хормоните (простагландини), които играят важна роля в предаването на болката.
Простагландините могат да разширят кръвоносните съдове в мозъка. В резултат на това може да възникне вид натиск в черепа, проявяващ се с главоболие.

Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ