12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

4 ядки за тънка талия до старини

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Включването на ядки в диетата е начин не само да стабилизирате теглото си и да го доближите до нормалните стойности, но и да се радвате на тънка талия дори и с напредване на възрастта. Това споделя руският диетолог д-р Оксана Дмитренко. Тя пояснява, че това се отнася най-вече за 4 ядки – кашу, фъстък, шамфъстък и бадеми.

Ядки за тънка талия

“Благодарение на високото съдържание на калории и изобилието от полезни хранителни вещества в състава им (например мастни киселини), ще се наситите, без да изядете три чинии храна.

Само 50-60 грама ядки, консумирани през деня, са достатъчни, за да контролирате теглото и фигурата си“, споделя диетологът.

Според лекаря следните видове ядки помагат най-добре за отслабване и запазване на стройна фигура дори и с напредване на възрастта:

Кашу – тази ядка е по-малко мазна от другите сортове, но съдържа много магнезий, цинк, калий и други вещества. Кашуто може да се използва и при приготвянето на кулинарни изделия, сосове и салати. Това ще добави хранителна стойност към ястието, докато порциите гарантирано ще намалеят, защото насищането ще дойде по-бързо.

Проверка по рама

Фъстък – тази ядка насърчава активния растеж на пептида YY и намалява апетита.

Шамфъстъци – за да получите дневната си доза хранителни вещества от тези ядки, трябва да изядете само една малка шепа. Но само пресни шамфъстъци, а не солени, които ще увеличат не само цифрата на кантара, но и коремната ви обиколка.

Бадеми – от гледна точка на въздействието им върху здравето те са подобни на шамфъстъка. Различават се само по вкусът, както и по отношение на техния терапевтичен ефект: бадемите могат да понижат кръвното налягане.

Други ползи от бадемите

Бадемите са склад на витамин Е – 37% от дневната норма в една шепа ядки. Витамин Е предотвратява окисляването на холестерола в клетките, което осигурява защита срещу сърдечни заболявания и предотвратяване на болестта на Алцхаймер. Витамин Е също е в челните редици на веществата, помагащи за забавянето на процеса на стареене. Предпазва клетките на кожата и предотвратява появата на бръчки.

Бадемите са източник на магнезий, калций и мелатонин, което ги прави незаменими за мускулна релаксация и добър сън.

Магазин за Акумулатори

Високото съдържание на магнезий в тях има благоприятен ефект върху нивата на кръвната захар, а също така подобрява инсулиновата резистентност, което намалява риска от диабет.

Консумацията на бадеми (под формата на ядки или масло) има благоприятен ефект върху чревната микрофлора, главно благодарение на пробиотика, който съдържат.

/Zdrave.to

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ