3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

5 скрити симптома на простатит, които мъжете често игнорират

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Едно от най-разпространените заболявания при мъжете е простатитът. Но освен добре известните симптоми като болка в слабините и нарушено уриниране съществуват и неочевидни признаци, които мъжете често игнорират.
Болки в долната част на гърба. Много мъже, страдащи от простатит, усещат дискомфорт и болка в областта на кръста.

Често тези симптоми се интерпретират грешно като проблеми с гърба или бъбреците, което затруднява диагностиката на простатита.

Нарушена ерекция. Простатитът може да оказва негативно влияние на еректилната функция. Много мъже не свързват нарушенията в ерекцията със заболявания на простатната жлеза и като следствие не се обръщат своевременно към специалист.
Проблеми с уринирането. Неспособност да контролират уринирането или прекъсване потока на урината може да са признаци на простатит. Мъжете често игнорират тази симптоми, допускайки че това е следствие от възрастовите изменения на организма. 

Уморяемост и влошено настроение. Простатитът може да предизвика обща слабост и влошаване на психологическото състояние. Мъжете, несъзнавайки връзката между тези симптоми и заболяванията на простатната жлеза, могат да пренебрегнат професионалната помощ.
Ако простатитът е предизвикан от инфекции, мъжът може да развие симптоми на обща интоксикация – треска, главоболие, повишена температура на тялото.

Проверка по рама

Важно е да се отбележи, че игнорирането на неочевидните признаци на простатита може да влоши състоянието и да предизвика усложнения, включително хронична форма на заболяването. Затова, ако имате подозрение за простатит или забележите някои от посочените признаци, незабавно се обърнете към уролог. Ранната диагностика и лечение позволяват да се избегнат сериозните последствия. 
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ