Криминални

6 дни преди да убие Алена, Виктор Спига обикалял в 3,00 ч. през нощта, за да я търси

„6-7 дни преди Алена да бъде убита, от групата за танци бяхме на концерт в софийско заведение. Точната дата на събирането беше между 20 и 21 май. Тогава тя не дойде с нас, но на следващия ден приятелка ми каза, че някъде между 2,00 и 3,00 ч. през нощта Виктор е влязъл в клуба да я търси. Мисля, че имаше и цена за входа, която би трябвало да си е платил. Обикалял е около масите и е питал за нея. Искал е да я намери.“ Това разказва пред „168 часа“ близкият приятел на убитата преди дни Алена Щерк – Любомир Методиев.

Той си спомня, че обвиненият в смъртта на жената Виктор Мануел Спига бил „проблемен“. „Правеше ни впечатление, че е ревнив – споделя Методиев. – Звънеше й постоянно и тя прекарваше доста време на телефона, спорейки с него по различни теми. Гледаше да се отдалечи от нас, за да не я слушаме. Говореха с часове. В последните 6 месеца това се засили.“

Според него Алена не е била жертва на физически тормоз, тъй като не би го позволила, но със сигурност Спига е оказвал върху нея психически. Въпреки това пред приятелите си тя не се е оплаквала и избягвала да влиза в подробности за връзката си с костариканеца. В СДВР обаче са постъпили три сигнала от нея, но не и жалби.

„Не сме подозирали, че е способен на подобно нещо“, твърди Любомир. Той, както и останалите й близки в компанията са категорични, че подялбата на общия им бизнес не е била причината за нападението. „Основатели на „ВиАле Италия“ са Виктор и Алена, които, водени от любовта си към Тоскана и Италия като ценители на хубавото вино и емблематичната италианска кухня, решават да се впуснат в начинанието да изградят Пътя, който ще свърже тези две прекрасни държави“, е част от описанието на двамата в официалната страница на създадената от тях компания „ВиАле Италия“.

Часове след като трупът на жената бе открит до пречиствателната станция в землището на град Батановци, социалната им мрежа бе изтрита, без да стане ясно дали бизнесът им също ще бъде закрит, или друг ще застане начело на него. Първоначално една от работните версии беше, че именно скандал за пари или подялба на фирмата може да е причината за конфликта помежду им, който е струвал живота на Щерк.

Проверка по рама

По-късно обаче стана ясно, че разделянето на бизнеса е станало доброволно и без спорове. Според властите основен мотив за нападението, при което жената е била удряна десетки пъти с бухалка в главата, била болезнената ревност на половинката й.

Спига беше задържан дни по-късно в италианското градче Монтепрандоне, регион Марке. Разследващи установиха, че той е стигнал дотам, след като е преминал границата с Гърция с кола. Ползвал е и ферибот. Данните сочели, че мъжът е заминал още на 27 май, което е ден преди полицията да го обяви за издирване.

Часове по-рано костариканецът, който има и италианско гражданство, причакал бившата си приятелка пред дома й, където възникнал конфликт, твърдят от службите. Все още се уточнява къде точно е била убита Алена. До момента е ясно, че престъплението не е станало в апартамента й.

Как властите установиха, че Виктор е екзекуторът? Въпреки че костариканецът отричаше да има общо при първоначалния разговор с адвоката му Любен Казанлиев, който го представлява по делото за подялба на бизнеса им с Щерк, криминалистите са сигурни, че той стои зад смъртта на жената. На първо място, заради съмнителното напускане на страната още в деня, в който следите на Щерк се губят.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort