Криминални

7 г. затвор за Станимир Рагевски, но не за жестоките убийства

Районен съд – Бургас призна за виновен по повдигнатите му обвинения Станимир Рагевски и присъди общо най-тежко наказание на подсъдимия в размер на 7 години „Лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим. Съдът наложи на Рагевски и „Глоба“ в размер на 7 500 лв.

Съдебната инстанция призна за виновен и подсъдимия Христо Желязков, като му наложи наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 3 години и 6 месеца, при първоначален „строг“ режим, както и глоба в размер на 6 000 лв.

Рагевски бе признат за виновен в това, че през периода от август 2014 г. до 9 май 2016 г., в Бургас, при условията на продължавано престъпление, като извършител в съучастие с Христо Желязков – действайки също като извършител, с цел да набави за себе си и за Желязков имотна облага, придобил и укрил чужди движими вещи – лек автомобил марка „Нисан“, на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено по делото лице и лек автомобил марка „Инфинити“, на стойност 45 000, собственост на ЗАД „Армеец“ АД – София, всички автомобили на обща стойност 92 000 лева, за които знае и предполага, че са придобити от другиго – от неустановено лице чрез престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, като укривателството е в големи размери.

Съдът наложи на Христо Желязков наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 3 години и 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Съдът наложи на подсъдимия и „Глоба“ в размер на 6 000 лв. Районен съд – Бургас приведе в изпълнение и наказание от 9 месеца „Лишаване от свобода“ по присъда на Районен съд – Ихтиман спрямо Христо Ж., което да бъде изтърпяно също при първоначален „строг“ режим.

Държавното обвинение пледира за общо най-тежко наказание на Станимир Рагевски по повдигнатите му три обвинения в размер на 6 години „Лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието. Прокурорът поиска от съда да наложи на Станимир Р. и „Глоба“ в размер на 10 000 лв. За подсъдимия Христо Желязков , прокурорът пледира за наказание в размер на 4 години „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим и да му бъде наложена „Глоба“ в размер на 7 000 лв.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort