7.6 C
София
събота, април 1, 2023

7 популярни, но изключително грешни мита за секса

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Митовете за секса могат да бъдат много вредни и да затруднят осъществяването на половия акт и удоволствието от него. Тези митове са се зародили в миналото, когато сексът е бил тема табу. Въпреки това някои хора все още вярват в тях, което може да има отрицателно въздействие върху сексуалния им живот.
Митовете за секса са многобройни и се отнасят както за мъжете, така и за жените. Първото нещо, което трябва да се отбележи, е, че митовете за секса са просто широко разпространени истории, които обикновено не са верни.

Всеки трябва да има поне основни познания за сексуалния контакт. Подобни внушения произтичат от липсата на знания и дезинформация, което от своя страна може да доведе до нежелана бременност и болести, предавани по полов път.
Сексът играе важна роля в живота ни. Най-често задаваните въпроси са за това как да почувстваме по-голямо удовлетворение, за безопасния секс и какво да правим при спешен случай. По-долу са представени най-разпространените и неверни митове за секса. Крайно време е да спрете да им вярвате!

1. Размерът на краката на мъжа е свързан с размера на пениса му
Този мит се отнася за мъжете с големи стъпала. Отдавна се смята, че големият размер на краката на мъжа означава голям пенис. Това не е вярно! Размерът на стъпалото на мъжа няма нищо общо с размера на пениса му. Всъщност има мъже със среден или нисък ръст, които могат да ви изненадат в това отношение.

Проверка по рама

2. Половият акт е най-важното нещо
Това е друг мит, който се отнася за много жени и мъже. За да правите секс, не е необходимо да имате полов акт. Има много начини да правите секс без необходимост от проникване, въпреки че всеки човек преценява това субективно.

Съществуват орален секс, мастурбация и дори секс по телефона. Имате много възможности да изпитате удоволствие, както и да го доставите на партньора си. Креативността е ключът към поддържането на страстта в една връзка.

Ето кои са най-търсените секс пози в интернет през миналата година
3. Мъжете мислят за секс през цялото време

Това е отчасти вярно, но не напълно. Мъжете мислят и изразяват сексуалността си по много по-открит начин, отколкото жените. Това не означава, че жените не мислят за секс. Всъщност те мислят за него също толкова често, колкото и мъжете.

Магазин за Акумулатори

Просто обществото ни има негативно отношение към жените, които коментират теми, свързани със секса, или говорят свободно по темата. Въпреки че е постигнат голям напредък по този въпрос – той все още е тема табу.
4. Сексуалните фантазии не са за жените

Никога не трябва да мислите така! Няма нищо по-вълнуващо за една двойка от това да изпълни фантазиите си. Сексуалните фантазии увеличават и стимулират както вашето, така и либидото на партньора ви. Това ви прави по-малко сдържани и по този начин се наслаждавате повече на секса и изпитвате по-голямо удоволствие.

Най-важното нещо в една връзка е общуването. Тя ще гарантира, че двойката ще увеличи удовлетворението си и че вредните митове за секса няма да попречат на съжителството им.
6 трика за по-добър секс, които да изпробвате още тази вечер

5. Мъжът винаги трябва да поема инициативата

Това е напълно невярно и сексистко твърдение, което все още съществува в много култури. 

Ако искате да изпитате по-голямо удоволствие и да правите наистина добър секс, и двамата трябва да поемете инициативата. Ако сте жена и в даден момент ви се прииска да правите секс, не се страхувайте да съобщите това на партньора си поради страх от това какво ще кажат хората. Бъдете смела и направете първата крачка.

6. Алкохолът е най-добрият сексуален стимулант

Истината е, че алкохолът не стимулира и не увеличава сексуалния апетит. Когато пиете твърде много алкохол, можете да загубите разсъдък и да притъпите усещанията си – последиците от това могат да бъдат много сериозни: от нежелан секс и бременност до заразяване с болести, предавани по полов път. Ако ще пиете алкохол, правете го умерено.

7. Оралният секс е по-безопасен от вагиналния секс

Това, че няма проникване, не означава, че няма риск от заразяване с полово предавани болести. Важно е винаги да практикувате безопасен секс, независимо от вида му.

Въпреки че оралният секс не носи риск от забременяване, винаги трябва да имате проверен партньор. Ако в устата има рани или наранявания, вероятността човек да се зарази с HPV, HIV, херпес, гонорея, сифилис и/или хламидия е също толкова голяма, колкото и при вагинален секс.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ