България

70% от АМ “Хемус” е платена, 13% е изградена

Игра на Богове -Възходът на падението
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До този момент за АМ “Хемус” са дадени предварително 70 на сто от необходимата сума, а изпълнението на строителството е около 13%, магистралата може да се строи и без милионите взети от там, обясни ефира на Нова тв служебният регионален министър арх. Виолета Комитова.

Повод за думите й бяха обвиненията на бившия премиер Бойко Борисов, който заяви, че финансовият министър Асен Василев е взел средствата за изграждането на автомагистралата, за да “излъже”, че има приходи в бюджета.

При магистралите финансирането е предварително, а за текущите ремонти на пътища ситуацията е точно обратното – възлагана е дейност, без да е осигурено финансирането. “Възниква сериозен въпрос – защо възлагаме толкова много дейности, без да има финансиране? Това е най-големият парадокс. Могло е със средствата от “Хемус” да се подсигурят текущите ремонти”, обясни Комитова.“Защо поръчваме ремонти, след като не са обезпечени средствата? Защо фирмите приемат да работят без тях? Проведохме срещи – обясниха ни, че не са имали избор. Разчитали на излишък в края на годината. Така е било през 2020 г. – с министерски постановления. Това разплащане е спорно, защото се отклоняваме от Закона за обществените полъчки. Не знам кой го е заобиколил, това трябва да се обяснява от предишните ръководители. За нас е заварено положение. Много хора искаха да ни противопоставят с фирмите, с кметовете…”, обясни още служебният регионален министър.

Коментари

Коментара

Проверка по рама
loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Диета без глад

Back to top button