15 C
София
сряда, април 17, 2024

„8 джуджета” в Narod.bg: Шефове в СДВР, ГДБОП и ГДИН с карти за SS клуба на Нотариуса? (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Вече месец и половина различни структури в държавата разследват контактите на разстреляния лобист Мартин Божанов – Нотариуса в съда, прокуратурата, следствието и МВР. Новина е твърдението, че в корупционната му паяжина са оплетени не само магистрати от различни нива, но и водещи столични полицаи, призна източник на Narod.bg от МВР.

Под сурдинка се говори, че във Вътрешното министерство на семеен принцип действала широка мрежа за влияние, включваща най-важните структури – ГДБОП, ГДИН, СДВР и подчинените му районни управления, като шефове от звената имали карти от частния клуб SS на Нотариуса.

Към схемата може да се присъедини и Софийската районна прокуратура, за която вече има категорично данни, че е била подчинена на Божанов чрез подалата оставка шефка Невена Зартова.

Семейната ОПГ в МВР също била подчинена на Нотариуса.

Работа на прокуратурата е да провери твърдението, че сред най-доверените му хора с пагони се спрягали главният разследващ полицай на СДВР Николай Станчев – Ники Пиянката, с когото ги свързвала дълголетна дружба още от времето, когато ченгето бил шеф на отдела за разследване на криминални престъпления в Столичната дирекция.

Проверка по рама

Според стари ченгета двамата се запознали по работа, след като известен люлински бандит срязал с кама двата ахилеса на Божанов заради секс оферти към жена му.

Малко преди да се ожени за палавата Гергана Божанова, Мартин бил пребит втори път, този път с тръби в жк. „Надежда”. Причината отново е интимна – досаждал на непълнолетна девойка, гадже на футболен хулиган.

Приживе Нотариуса споделял, че именно Николай Станчев бил човекът, който чрез бивш началник в ГДБОП съдействал за назначаването на жена му Гергана като разследващ полицай. Планът бил след майчинството бръмчалката да бъди приютена при Пиянката в СДВР като шеф на групата за разследване на икономически престъпления.

Източници на Narod.bg в МВР твърдят, че „големият началник от ГДБОП” бил шефът на отдел “Контратерор” в службата Калоян Александров. Освен като силно проруски настроен, Александров бил известен и като изключително услужлив при наличие на подходящ стимул, за което достатъчно красноречиво говорел прякорът му – Ковчежника.

Александров бе изгонен от МВР по времето, когато настоящият главен секретар Живко Коцев оглавяваше областната дирекция на МВР в София заради изчезнали накити от дом в Самоков, на което претърсване Александров участвал. В крайна сметка златото не било намерено, но Живко Коцев бил шута на Ковчежника след тази срамна история.

Магазин за Акумулатори

Сред униформените се говори за друга скандална практика, която приписват на Александров – нерегламентирана намеса в разследванията на пътни произшествия, където играта била двойна – едновременно и със застрахователи, и с адвокати.

Дали за услугите топ полицаят е получавал тлъсти комисионни, както твърдят униформените, да каже задрямалата прокуратура.

В момента Ковчежника отново служел в МВР и дори не криел високия си стандарт – притежавал луксозен ваканционен имот в Гърция и шофирал лъскаво ауди А7, с което всеки ден оставял на работа своята половинка Сашка Алексиева – шефка на разследването в столичното Четвърто РПУ.

Пухкавата дама само преди две седмици бе разпитана от следователи за връзките си с Нотариуса и неговите остриета в Софийска районна прокуратура – Невена Зартова, Валентин Видов и Георги Иванов.

Любопитен слух е, че последните двама прокурори са бивши служители на Четвърто РПУ и дори като държавни обвинители били „на слушалка” при Алексиева, каквото и да означава това.

Смята се, че в телефона на Божанов са открити множество справки за текущи дела в Четвърто РПУ и СДВР, което кара разследващите да се съмняват, че именно Алексиева и шефът ѝ в СДВР Николай Станчев са снабдявали лобиста с информация.

Освен със сведения за дела, Мартин Божанов си имал и личен шеф в ГДНП, който събирал за него незаконни СРС-та. Неофициално криминалисти твърдят, че това бил братът на Калоян Александров – Борислав, по прякор Боре Гъза.

Борислав Александров

През 2015 г. тогавашният директор на отдел „Престъпления с висока обществена опасност“ към ГД „Национална полиция“ Борислав Александров бе дисциплинарно уволнен по сигнал, че е държал неправомерно секретни материали в каса в кабинета си.

Когато спецченгетата от „Вътрешна сигурност” нахлули в офиса на Боре Гъза, намерили в касата му множество секретни документи, които не са били описвани или завеждани под номер, но пък били били ксерокопирани многократно.

Атанас Илков

Хванат в крачка, полицаят с просташки прякор не могъл да даде смислени обяснения за нарушенията. Заедно с него тогава от МВР изхвърча и настоящият шеф на ГДНП Атанас Илков.

Формално той бе отстранен заради екшъна в Лясковец през 2014-а, където психично болният Петко Петков – Кървавия Петков простреля смъртоносно командоса Емил Шарков.

Албена Кузманова

Любопитна подробност около комисар Илков е, че от дълги години той живее на семейни начала с окръжния прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.

Макар да има много слухове за пропуски в подопечните им ведомства и за практики с опъване на чадър над конкретни лица най-вече в района на Пазарджик, двамата се радват на стремителен кариерен възход в последните няколко години, завърши източникът на Narod.bg.

Материалът „8 джуджета” в Narod.bg: Шефове в СДВР, ГДБОП и ГДИН с карти за SS клуба на Нотариуса? (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ