Здраве

96% от германците „с Omicron“ са напълно ваксинирани, 28% тройна доза и само 4% неваксинирани: правителствени данни | Новините Днес

Източник: Trikooba

Малка извадка от данни, публикувани от германското правителство, установи, че предполагаемият вариант на коронавирус „Omicron“ е „заразил“ в голяма степен „напълно ваксинирани“ хора, включително хора, ваксинирани с три дози, докато неваксинирани хора остават до голяма степен невредими от предполагаемо новооткрития щам.

Нови данни, публикувани тази седмица, показват, че 96% от новите пациенти с коронавирус, очевидно с Omicron, са били „напълно ваксинирани“, докато неваксинираните хора представляват само 4% от предполагаемите инфекции.

От 4206 пациенти в проучването, 4020 са били инжектирани с ваксините срещу COVID-19.

От хилядите нови случаи само 186 души не са били ваксинирани.

Сред изследваната извадка 28% от пациентите на Omicron са били ваксинирани три пъти, като са получили първоначалните две дози плюс така наречената „бустерна“ доза.

Според доклади населението на Германия е ваксинирано на 71,1%.

Констатациите са публикувани от Института Роберт Кох (RKI), германска федерална правителствена агенция и изследователски институт, отговарящ за контрола и превенцията на заболяванията.

RKI отбеляза, че докладът е в „по-кратка форма“ поради някои „липсващи данни“, но посочи, че „все пак той предоставя основна оценка на цялостната епидемиологична ситуация“.

Констатациите в Германия изглежда са подобни на данните, публикувани наскоро от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC), които установяват, че вариантът на Omicron е заразил преобладаващо хора, които са получили инжекции от ваксината COVID-19 срещу определена сума. от 80%, както съобщава National File.

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort