7.1 C
София
събота, март 2, 2024

АБСУРД: Делото „Дебора” отиде в 9-а глуха

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

И последният възможен съдия, който можеше да разгледа делото „Дебора“ в Районния съд в Стара Загора, си е направил отвод днес. Обвиняем по него е Георги Георгиев, който е обвинен за това, че е нанесъл стотици рани с макетен нож на 18-годишната Дебора Михайлова и е отправил закани за убийство. Обвинителният акт срещу Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември миналата година.

РАЗКРИТИЕ в Новините Днес: Дебора осъдила първото си гадже, правили любов, докато тя била в 6-и клас (детайли от делото + СНИМКИ)

Оттогава до днес последователно отвод си направиха всички 17 наказателни и граждански съдии. Сред тях бе и председателката на Старозагорския районен съд Блага Бозова. Останалите магистрати, които до началото на януари бяха приели, че поради някакви обстоятелства може да се считат предубедени или заинтересовани пряко или косвено от изхода на процеса, са Росен Чиликов, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева и Неделина Минчева.

По тази причина Върховният касационен съд ще трябва да определи съдебен район, който да разгледа делото „Дебора“, съобщават от пресцентъра на Старозагорския окръжен съд.

Проверка по рама

Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив, съобщи БНТ.

Първото обвинение към 26-годишния Георги Георгиев е за това, че на 26 юни м. г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин.

Сигнал до Новините Днес: Майката на Дебора се чекне в клуба на Жоро Касапина ден след протеста срещу зверството (ПЪРВА ЧАСТ + ХИТ СНИМКИ)

Второто обвинение е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиняемият принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето.

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април до 25 юни в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги Георгиев на шест пъти се заканил с убийство на 18-годишната Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Сега ще трябва да бъде определен друг равен по степен съд, който да разгледа процеса. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив.

Магазин за Акумулатори

Материалът АБСУРД: Делото „Дебора” отиде в 9-а глуха е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ