33.4 C
София
петък, юли 19, 2024

АДВОКАТ: Завръщането на Черепа след екзекуцията на Алексей Петров – съвпадение

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Завръщането на Васил Божков и убийството на Алексей Петров са чисто съвпадение. Това обяви в интервю за Нова тв адвокатът на доброволно завърналия се от Дубай бизнесмен Георги Гатев. Той е подал молбата за връщане преди няколко месеца, получи разрешение няколко дни преди убийството и взе първия възможен полет, отговори Гатев на въпрос има ли връзка връщането на Божков с убийството на Алексей Петров.

По негови думи има хора в България, които имат интерес съвсем целенасочено да обвържат Божков с разстрела на Петров, за което говорело и поредица категорични в тази посока публикации. Но клиентът му нито е знаел какво ще се случи в България, нито е предполагал, а камо ли да се връща в тази ситуация на обвързване, смята адвокатът.

Иначе той потвърди, че едно от обвиненията по т.нар. криминално дело срещу Божков е за подбудителство към убийство на Алексей Петров през 2015 г., за което обаче бизнесменът не признава никаква вина и съпричасност.

„Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане, заяви още Гатев.

Проверка по рама

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства срещу бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов, Гатев посочи: „Още много отдавна възнамеряваше да се върне в България. Това, че иска да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиненията му. Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Това не беше единствената причина да се върне”.

Защитата на бизнесмена коментира и изнесените данните, че Божков е комуникирал с лидера на наемниците от „Вагнер” Евгений Пригожин. „Тази информация, която беше изнесена от прокурора, няма нищо общо с делото, което в момента се разглежда. По него няма факти и обстоятелства, които навеждат до някакви връзки с чуждестранни лица”, Георги Гатев.

„Възможно е да има такава информация, не го отричам, но зависи каква е същността на тези разговори, в какво се състои тази комуникация”, посочи той.

„Това са нови обстоятелства, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки, говори се за съмнителни сделки, евентуално за извършени престъпления, защо досега не е повдигнато обвинение, Божков е обвиняем от 2020 г. Това нещо досега не е направено, защото в тази информация няма никакви данни за престъпление, извършено от негова страна”, категоричен е адвокатът.

По думите му с изнасянето на тази информация прокурорът е целял да компрометира клиента му.

„След някои събития, свързани със съдебната власт, той предприе действие за връщането си в страната, когато прецени, че нещата в България се поменят в положителния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателите дела срещу него за престъпление срещу държавата“, посочи адвокатът на Божков.

Магазин за Акумулатори

Материалът АДВОКАТ: Завръщането на Черепа след екзекуцията на Алексей Петров – съвпадение е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ