България

Агенция Митници се похвали, че събира по милиард на месец

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Агенция „Митници“ се похвали, че вече втори пореден месец е в „клуба“ на бюджетните милиардери. Пред септември служителите на АМ са осигури над 1 млрд. приходи от акцизи, ДДС при внос и мита. Реколтата през авуст също беше десетцифрено число.

Общите месечни приходи за миналия месец – към 1.02 млрд. лева, са 8.5 млн. лева, превишават със 185.5 млн. лева (22.3%) постъпленията преди година. Ръст има по всички направления.

Касовите постъпления от акциз през септември са достигнали 564.3 млн. лева, което е с 30.7 млн. лева повече от същия месец на 2020 г.

Приходите от облагане на вноса с ДДС са рекордно високи  – 427.3 млн. лева, със 145.9 млн. лева повече в сравнение с предната година.
26.2 млн. лева са постъпленията от мита, което е с 8.5 млн. лева повече в сравнение със септември миналата година.

През периода януари-септември 2021 г. приходите от акцизи, ДДС при внос, мита и глоби, администрирани от Агенция „Митници”,  са в размер на 7.767 млрд. лева. Това е увеличение с 14″ на годишна база.

Положителната тенденция в бюджетните приходи продължава и през октомври и  Агенция „Митници“ прогнозира нови рекордни суми.

Проверка по рама

На какво са дължат добрите резултати, от агенцията не коментират.  Ясно е, че основните причини са ръстът на икономиката, оживлението в международната търговия, високата инфлация и в частност силното поскъпване на енергоизточниците.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button