Криминални

Алена Щерк е убита или в гаража, или в автомобила си

Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Тя най-вероятно е убита в гаража или в колата й. Основният заподозрян е бившият приятел на Алена Щерк – Виктор Спига.

„На този етап доказателствата сочат, че имено бившият й приятел е извършител на действието. Установено е, че нейното тяло е превозено с личния й автомобил, в него има и кръв, а автомобилът е управляван именно от Виктор.”, заяви зам.-градския прокурор Иво Илиев. По думите му друга индикация за това, че деянието е извършено от Спига е, че той е напуснал страната.

„По първоначална информация има множество удари по главата и травма несъвместима с живота. Повдигна се ново обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин”, допълни Илиев.

Основният заподозрян за убийството на Алена Щерк – бившият й приятел Виктор Спига, е бил задържан в Асколи Пичено, Италия от местната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време, (01.20 българско), докато се е връщал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е намерена.

„Сигналът за издирването на Алена Щерк е подаден на 27 май т.г. След като е подаден сигналът незабавно е започнала работа по случая. В хода на разследването е установи, че на 26 май вечерта Щерк е била при свои близки. Прибра се в апартамента си около полунощ. Предполага се, че убийството е извършено в гаража или а автомобила й”, това обясни комисар Стойно Петков.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort