България

Анастас Герджиков призна: С ГЕРБ и ДПС зад мен нямам никакъв шанс

„Ако бъда подкрепен само от привържениците на ГЕРБ или на ДПС или на двете партии, нямам никакъв шанс да бъда избран, защото това не са 51%.

Нашата кандидат-президентска двойка ще бъде избрана само ако гласуват за нас 50% от българите”. Това призна пред БНТ кандидатът за президент от хунтата и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Затова ученият обясни, че не иска да бъде партиен симпатизант, а кандидат за президент.

„Аз наистина не съм член на ГЕРБ. Получих подкрепата им, за което съм признателен. Проблемът е, че не разбирам защо постоянно трябва да обяснявам как съм приел подкрепата на най-голямата политическа сила в България.

Проверка по рама

Ако казвам, че искам подкрепата на всички партии, за да получа тази на гражданите от цялата страна, как да откажа тяхната. Аз не искам да бъда партиен симпатизант“, подчерта проф. Герджиков.

На въпрос кого би подкрепил на президентските избори, ако самият той не стигне до балотаж, професорът отговори: Лозан Панов, защото той отстоява поне една от моите тези: върховенството на правото.

По думите на проф. Герджиков трябва да се обединят всички български граждани зад каузи, а не да се обединяват партии.

„Необходимо е да намерим друг начин да говорим помежду си. Той не може да бъде начинът, в който само заклеймяваме противника отсреща, човекът отсреща изобщо не трябва да бъде противник и опонент, той трябва да е партньорът, с който работим, дори едните да са управляващи, а другите опозиция“, допълни кандидат-президентът.

Според него проблемът в обединението е, че нямаме национален идеал.

Материалът Анастас Герджиков призна: С ГЕРБ и ДПС зад мен нямам никакъв шанс е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button