3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Антон Хекимян се зарече: Край с „ремонт на ремонта“! Сам направих кариера, за разлика от Васил Терзиев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Започнал съм от нулата, за разлика от Васил Терзиев съм се изградил сам. Това отсече пред „Филтър“ кандидат-кметът на София от ГЕРБ -СДС Антон Хекимян.  Последно бях в Столична община на 25 септември, когато с кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-СДС внесохме документите за регистрация за местните избори. Много по-различна е от репортерските години, които помня.
Предложението да се кандидатирам за кмет бе напълно неочаквано за мен. Всичко се случи буквално за часове – г-н Борисов ми се обади в сряда, разговаряхме, той ми каза, че името ми е било сред предложените от структурите на ГЕРБ за кандидат-кмет на София, обясни журналистът.

Това определено ме изненада, казах му, че ще помисля. Буквално на същия ден съобщих на г-н Ралф Бартолайт, главният изпълнителен директор на бТВ, че съм получил и съм решил да приема предложението на ГЕРБ. Не съм искал да бъда кмет, но определено съм искал с работата си да помагам за решаване проблемите на хората.
С Йорданка Фандъкова водихме доста разговори през последните дни за големите проекти на София,         които трябва да продължим, така че да не бъдат поставени под риск – метрото, вътрешните рингове, които ще разтоварят трафика, детските градини, които трябва да се довършат.

Обсъдихме и нови приоритети, както и това, че фразата „ремонт на ремонта“ трябва да бъде изтрита с много силен контрол върху проектите и фирмите, които искат да работят с публичен ресурс.
Хекимян се зарича негов приоритет да стане пътната безопасност, за да може да се намалят в пъти жертвите от катастрофи.

Проверка по рама

Настоявам депутатите за разрешат камерите за управление на трафика да се използват и за контрол на скоростта. Срамота е общината да има 700 камери на почти всички кръстовища и този ресурс да не се използва, казва Хекимян пред „Филтър“.
Сред язвите, които кандидат-кметът посочи за „лечение“, са на първо място тротоарите, от които възнамерява да реновира по 100 км на година.

На второ място бившият шеф в бТВ постави паркирането в кварталите, вече имал готов проект за шест 4-етажни паркинги.

И нещо изключително важно – Антон Хекимян поема ангажимент, че през следващите 4 години в София ще има места за всички деца между 3 и 6 години в детските градини. По думите му в неговата програма е заложен строежът на 37 нови забавачки.
Аз съм водач на листата за общински съветници на ГЕРБ-СДС. И това ясно показва, че съм готов да нося отговорност за управлението на града ни. За разлика от г-н Терзиев, в чиито сметки не влиза да работи за София, ако не бъде избран за кмет, завърши Антон Хекимян.

Цялото интервю може да прочетете в последния брой на в. „Филтър“

Магазин за Акумулатори

Материалът Антон Хекимян се зарече: Край с „ремонт на ремонта“! Сам направих кариера, за разлика от Васил Терзиев е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ