5.5 C
София
понеделник, март 4, 2024

Apple патентова 240-херцова технология за екраните на iPhone

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Многобройните спекулации за плановете на Apple за въвеждане на по-високи честоти на опресняване в новите си смартфони най-после бяха потвърдени тази седмица. Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) публикува патент на Apple, който описва дисплей на iPhone, който има режим на много по-висока честота на опресняване.

По този начин iPhone с базова честота от 60 Hz ще може, в зависимост от показваното съдържание, да промени честотата на опресняване на дисплея на 120 Hz, 180 Hz или 240 Hz. Припомнете си, че най-новият iPhone 12 получи честота на опресняване на екрана от 60 Hz, а многобройни вътрешни доклади за плановете на Apple да въведат повишена честота в гамата смартфони през 2020 г. се оказаха неверни.

Експертите смятат, че компанията Apple е изключително предпазлива по отношение на въвеждането на увеличена честота на опресняване на дисплея (ProMotion) и всякакви други технологии, които влияят върху скоростта на разреждане на батерията и следователно на живота ѝ.

Корейските медии съобщиха, че въвеждането на ProMotion в линията на iPhone през 2021 г. може да бъде подкрепено от паралелното използване на енергийно ефективната технология LTPO за екрана. Подобно на най-новите модели на Apple Watch, LTPO може също така да позволи на моделите iPhone 13 да имат постоянно включен дисплей с удължен живот на батерията.

По-рано се появи и информация за плановете на Apple за предстоящата серия iPhone 13 или iPhone 12s. Според нея разработчиците планират да въведат функцията Always-On Display, да инсталират модерни широкоъгълни камери, да въведат режим на снимане „звездно небе“, да увеличат мощността на магнита в системата MagSafe, да подобрят качеството на Face ID технологията и да осигурят на Pro версиите матова черна текстурирана повърхност, намалявайки риска от изплъзване на устройството от ръцете.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ