Криминални

Арест за Влади Горанов – Китин потвърди за 60 млн. рекет, дадени от Васил Божков

Горанов знае всички мръсотии на глутницата ГЕРБ

Наш източник от спецслужбите разкри изненадващо, че оковаването на министъра-рекетьор е все по-реалистично след показанията, които дал пред съда бизнесменът Георги Попов – Китин, сочен като дясната ръка на Черепа.

Пред магистратите баровецът, който доброволно си дойде от Дубай, за да се грижи за свои болни близки, обяснил, че е станал очевидец как Васил Божков е влизал в кабинета на финансовия министър тогава Влади Горанов, натъпкан с пачки евро, а излизал само с обичайната си пура.

Васил Божков и Георги Попов са заедно от десетилетия 

Нашият източник е категоричен, че завръщането на Попов в България не е случайно. След година и четири месеца укриване в Дубай заедно с Божков, най-приближеният му бизнесмен решил да се предаде доброволно и да го екстрадират в България.Мистериозно прокуратурата поиска домашен арест за него, съдът го освободи срещу смешните за размаха му 40 хиляди лева гаранция.

Така бизнесменът, познат с прякора си Китин, излезе на свобода. За сравнение – жената на Божков лежа 8 месеца, певицата ЛиЛана също, както и шефът на Комисията по хазарта Митев. А за най-близкия съратник на Божков от 30 години насам – свобода срещу 40 бона.

Това е знак, че Георги Попов ще е много полезен на разследването на рекета и престъпленията на шайката ГЕРБ, затова е оставен да движи свободно, вместо да е заключен в дома си.

Проверка по рама

Очакванията са прокуратурата да направи рязък завой и от обвиняем, да преквалифицира Георги Попов в свидетел срещу престъпленията на Владислав Горанов. Така перачът на парите на Баце може да се озове в килия, където след сблъсък с реалността също за започне да сътрудничи на властите и да изпее цялата мръсотия, организирана от премиера от СИК Бойко Борисов.

народ.бг

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button