Криминални

Арестът на бургаска банда е за рекет и бой над деца, карали ги да продават пико

Минимум 8 души са арестувани при вчерашната акция на бургаските криминалисти срещу бандата на Илко Паскалев и Филип Чорио, предаде „Флагман“.

Засега са известни имената на четирима от тях – двамата тартори и гаджето на Илко – Лея Маринова, които бяха проснати по очи на кръстовището на Новата поща в Бургас.

Паралелно се извършиха още два ареста – на четирима мъже, извадени от сиво БМВ край Маринка, както и на млад мъж с малко име Александър, задържан в района на блок Краставицата в бургаския ж.к.“Лазур“.

По неофициална информация групата е задържана за рекет, побой и разпространение на наркотици. Срещу бандата са събрани сериозни доказателства, че са принуждавали ученици от Бургас да продават пико. Имало и данни за жестоко малтретирани непълнолетни, които са свидетелствали в досъдебното производство.

Действително, при вчерашния арест на Илко Паскалев и Филип Чорио до Новата поща, се стекоха много ученици от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, известна като ТОХ-а, Механотехникума и ПАСГ „Кольо Фичето“.

Проверка по рама

Те разпознаха задържаните и разказаха пред журналисти, че тези хора се занимават с разпространение на наркотици. „Най-после!“, възкликнаха учениците, които радостно снимаха натръшканите по очи Филип Чорио и Илко Паскалев.

Всеки момент се очаква официална информация от прокуратурата за броя на лицата, на които ще бъде удължена мярката за неотклонение до 72 часа. 24-часовият им арест изтича този следобед.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button