0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Арестуваха сестрата на боса на Коза Ностра

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Сестрата на Матео Масина Денаро – мафиотският бос, заловен в средата на януари в онкологична клиника в Палермо след продължило 30 години издирване, беше арестувана днес по подозрение, че му е помагала да ръководи дейността си докато е бил беглец, съобщи агенция АНСА.
Специално звено на карабинерите е арестувало Розалия Месина Денаро по обвинения във връзки с мафията.

Според разследващите, жената е помагала на брат си да се укрива от правоохранителните органи и е действала от негово име като „касиер“ на „фамилията“. Розалия Денаро управлявала и комуникационната мрежа с „пицини“ (заповеди и указания на мафиотския бос) като по този начин давала възможност на брат си Матео да поддържа връзки с хората си през дългия период, когато е бил беглец от правосъдието.
Всъщност подробна бележка – „пицино“, за здравословното състояние на Матео Денаро, написана от Розалия и скрита в кухина на стол, дава на разследващите следа, довела до ареста на мафиотския бос на 16 януари, според разследването, ръководено от прокурора в Палермо Маурицио де Лука, и зам.-прокурора Паоло Гуидо.

Тази „пицино“ е открита от специалното звено на карабинерите на 6 декември докато са подслушвали дома на Розалия.
Съдия следовател от Палермо каза, че братът и сестрата редовно са се срещали през трите десетилетия, когато Денаро се е укривал и уточни, че срещите им станали по-чести, когато Матео казал на Розалия, че е болен от рак.

Проверка по рама

60-годишният Денаро в момента е лекуван в специална клиника за химиотерапия, създадена в затвора с максимална сигурност в Акуила в регион Абруцо.
Супербосът от Трапани беше осъден задочно на доживотен затвор за десетки убийства, включително за бомбения атентат през 1992 г., отнел живота на магистратите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Денаро е осъден също и за убийството на 12-годишния син на мафиот, станал прокурорски свидетел. Детето било удушено и разтворено в киселина през 1996 г.

Присъдата на Денаро е и за бомбени атентати през 1993 г. в обекти, свързани с изкуството и религията, в Милано, Флоренция и Рим, в които са загинали 10 души, а 40 са пострадали.

Според специалисти Месина Денаро е бил бос на босовете на мафията след смъртта през 2016 г. на Бернардо Провенцано, наричан Бени Трактора, и на Тото Риина през 2017 г., известен като „Звяра“.
Смята се, че Месина Денаро е бил боготворен от по-младите мафиоти заради безпощадността му и харизмата му на плейбой. Той си създава репутация на особено брутален престъпник, след като убива свой съперник в Трапани и удушава бременната му приятелка.

Босът Денаро, за когото се говори, че се наслаждавал на оргии с жени в Палермо докато се укривал, веднъж се похвалил, че може да напълни цяло гробище с телата на хората, които е убил.

Магазин за Акумулатори

Криминално

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ