7.1 C
София
събота, март 2, 2024

Арестуваха журналиста Иван Атанасов, „уволнил“ дъщерята на депутата от ГЕРБ Георги Станков

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Разследващият журналист от Харманли Иван Атанасов е бил задържан във вторник, съобщи сайтът „За истината“. Според информацията той е арестуван по анонимен сигнал за притежание на старинни монети и предмети, носещи белези на културно-исторически ценности. Атанасов е издател на сайта „Сакар нюз“ и автор в „За истината“.

Само в Новините Днес: Щерката на депутат от ГЕРБ стана съдия в Харманли с купена диплома (Таня Станкова е дъщеря на Георги Семката – търговец на гласове №1 в Южна България) + ДОКУМЕНТИ

Полицията е задържала журналиста около 11:00 ч. вчера, засега за 24 часа. Според „За истината“ служителите на МВР и ГДБОП са влезли в дома на Иван Атанасов без заповед за обиск. След това пък без съдебно решение е бил извършен обиск и в офиса на „Сакар нюз“. Иззети са предмети от личната колекция на Атанасов, за които той твърди, че не са укривани и са били изложени в редакцията.

Според Димитър Аврамов, адвокат на задържания журналист, липсват основания за 24-часовото задържане, тъй като Атанасов е със съвършено чисто съдебно минало.

Проверка по рама

СЕЧТА ЗАПОЧНА! МВР спипа депутат от ГЕРБ с прякор Семката, тарикатът купил 28 000 гласа

През последните месеци Иван Атанасов публикува в „За истината“ серия материали, свързани работата на кметовете и местните администрации в Харманли, Тополовград и Свиленград.

След разкрит от него конфликт на интереси в края на м.г. беше уволнена съдията по вписванията Таня Станкова, дъщеря на депутата от ГЕРБ Георги Станков – Семката.

Атанасов публикува и смущаващи факти около търгове за възлагане на обществени поръчки и фактическо изпиране на стотици хиляди евро при залавянето им на граничните пунктове с Турция.

Според „За истината“, през последните седмици Иван Атанасов е работил върху сигнали за подготвяна търговия с гласове преди изборите на 2 април.

Материалът Арестуваха журналиста Иван Атанасов, „уволнил“ дъщерята на депутата от ГЕРБ Георги Станков е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ