19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Асен Василев плаши: Приемаме бюджета или кабинетът пада, идва Румен Радев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бюджетът минава или правителството пада. Идва Румен Радев! Това предупреждение е отправил доста ядосано финансовият министър Асен Василев пред групите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

И вероятно парламентът ще даде мнозинство за новия бюджет, изработен за рекордно кратки срокове. Напрежението се покачи в няколко комисии, които не одобриха ресорните бюджети най-вече заради гласовете на ГЕРБ.

Други, като земеделската комисия, направо не заседаваха преди първото четене, тъй като буквално нямаха време да се съберат. Лидерът на БСП Корнелия Нинова извади тезата, че караниците са заради 1,2 милиарда лева, заложени в енергетиката. Според нея коалиционните партньори в правителството се сдърпали как да ги харчат. Източник на „Галерия“ обаче разкри, че накрая бюджетът ще бъде подкрепен от първите две парламентарни сили плюс ДПС, чиито депутати в общи линии нямали възражения.

Нито една от въпросните сили не искала да чуе за нови избори и управление на пореден кабинет „Радев“. Управляващи и президент се скараха яко покрай изненадващата визита на украинския президент Зеленски и едва ли скоро излязат от „ледената епоха“. Западните партньори също не искат да чуя за служебно правителство предвид ината на държания глава да не отпускаме военна помощ за Украйна с аргумента, че това реално ни прави страна в конфликта.

Проверка по рама

„Колкото и да не се обичат, общият враг – Румен Радев, ще ги закрепи. Неочаквано, но идването на Зеленски имаше страхотен вътрешнополитически ефект“, коментира лидер на управляваща партия пред наш репортер. „Така че бюджетът ще мине, макар разправиите между първо и второ четене тепърва да предстоят“, добави той.

Материалът Асен Василев плаши: Приемаме бюджета или кабинетът пада, идва Румен Радев е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ